Cadrul medical a dezvăluit că ar fi vorba despre antibiotice, steroizi și ivermectină sau hidroxiclorochină (în funcție de caz). „Am fost norocos. Niciun pacient nu a decedat. Niciunul dintre cei 800 de pacienți”, a afirmat dr. Radael Mirchcou.
Cazurile mai complicate au fost transferate medicului Ion Alexie, la spitalul Summerlin din Las Vegas, deoarece respectivii pacinenți aveau nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă, potrivit smartradio.ro.
Un aspect important menționat de Rafael Mirchou: nu au existat complicații legate de utilizarea ivermectinei sau hidroxiclorochinei.
„I-am tratat cu multiple medicații, inclusiv antibiotic, dexametazonă, antiinflamatoare, Tylenol, zinc, la care am mai adăugat al doilea antibiotic, dacă era nevoie. Am folosit inhalații cu Budesonidă. Foarte eficient. Am avut o perioadă când am folosit hidroxiclorochina, a fost de mare succes. Eu prescriu de 20 de ani hidroxiclorochina pentru afecțiuni reumatice, dar l-am folosit și pentru Covid. A fost de mare succes. În ultimul timp folosesc ivermectina (0,2 mg/kg corp).”
„Nu am avut nicio complicație asociată cu ivermectina și nici cu hidroxiclorochina. Încerc să transmit mesajul ăsta pentru colegii mei care au cazuri de Covid și pacienții lor așteaptă un tratament”, a mai sublinat medicul.
Medicul Octavian Jurma consideră că varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 poate produce în Marea Britanie un val cu numeroase infectări. Informația potrivit căreia varianta provoacă forme mai ușoare ale bolii nu este o veste bună pentru români, mai spune specialistul.
Octavian Jurma a analizat modul în care varianta Omicron a înlăturat varianta Delta în Africa de Sud și în Marea Britanie. Concluzia este că Omicron poate deveni varianta dominantă în Marea Britanie în luna decembrie.
„Omicron demonstrează că poate disloca Delta aproape la fel de repede în Marea Britanie ca în Africa de Sud, deși UK are o populație cu o rată mare de imunizare după boală, dar și după vaccinare. La o rată de dublare de 3 zile, Omicron poate deveni varianta dominantă în UK în 2-3 săptămâni și produce un val care să debuteze la 40,000 de cazuri pe zi în una din cele mai vaccinate/infectate țări din lume”, anunță Jurma, pe Fcebook.
Octavian Jurma mai spune că posibilitatea ca Omicron să provoace cazuri mai ușoare ale bolii reprezintă o veste nu prea bună pentru români.
„Paradoxal, pentru România vestea că Omicron este chiar marginal mai puțin sever decât Delta nu este neapărat o veste bună pentru că asta poate îndemna politicienii să fie și mai puțin responsabili. Aceeași iluzie că valul 4 va fi mai blând în România decât valul 3 a stat la baza "strategiei" de infectare în masă din valul 4 și dezastrul care a urmat și din care încă nu am ieșit cu totul”, a explicat medicul. Analiza va continua pentru a se stabili dacă Omicron produce curbe diferite de infectare într-o populație vaccinată în comparație cu una puțin vaccinată, dacă vaccinul mai oferă o protecție la fel de ridicată și dacă varianta afectează grupe diferite de vârstă față de Delta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News