Aşa explică judecătorul de drepturi şi libertăţi, de la Instanţa Supremă, decizia de a-i anula controlul judiciar lui Kovesi. În motivarea dată vineri publicităţii, magistratul îl contrazice inclusiv pe Sebastian Ghiţă, cel care a acuzat-o pe Kovesi de corupţie, informează Știrile PRO TV.
Judecătorul care i-a redat acum o lună libertatea de mişcare Codrutei Kovesi susţine că interdicţiile impuse fostei şefe a DNA au fost nejustificate, ba chiar ca procedura declanşată de procurorul Adina Florea de la Secţia de Investigare a Magistraţilor ar fi nelegală. În motivarea deciziei, magistratul îl contrazice şi pe Sebastian Ghiţă care susţinea că ar fi plătit cu titlu de mită extrădarea din Indonezia a fugarului Nicolae Popa. Poliţia Română, notează judecătorul instanţei supreme, este cea care a plătit în realitate contravaloarea zborului de la Jakarta - peste 234 de mii de lei, pe baza unei proceduri de achiziţie publică.
"Nicio probă (obiectivă), alta decât cele emanate de la denunțător, direct sau prin terți, nu surprinde interferența Procurorului General Laura Codruța Kovesi în stabilirea, divizarea ori alte manopere referitoare la prețul transportului aerian și plata acestuia", se arată în încheierea ICCJ.
Jjudecătorul de drepturi şi libertăţi susţine că cele trei acuzaţii care îi sunt aduse Laurei Codruta Kovesi, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, sunt lipsite de claritate, coerenta şi mai ales de orice suport probator.
Mai mult, magistratul instanţei supreme îi reproşează procuroarei Adina Florea, cea care a pus-o sub acuzare pe fostă şefă a DNA că nu ar fi făcut nici cea mai mică dovadă că se impune vreo măsură preventivă în acest caz.
Acelaşi magistrat critică de altfel modul în care Adina Florea a făcut întreaga ancheta şi subliniază „neîndeplinirea condiţiilor necesare începerii urmăririi penale în personam și punerii în mişcare a acțiunii penale, nemotivarea ordonanţei prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, impunerea altor obligaţii decât cele expres şi limitativ prevăzute de lege.„
Între timp, procurorul Adina Florea a reluat audierile în dosar. Fostul director adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, spune că operaţiunea a fost un succes şi ca nimeni nu a comis nicio infracţiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News