Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un judecător CCR refuză să motiveze interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale – surse
WhatsApp
Un judecător al Curții Constituționale a României (CCR) nu ar fi de acord cu interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, conform unor surse citate de Antena 3 CNN. 
Un judecător CCR refuză să motiveze interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale – surse

Sursele indică faptul că acesta refuză să își asume motivarea hotărârii, ceea ce a dus la amânarea ședinței CCR cu două ore. Hotărârea ar urma să fie motivată în cursul zilei de azi, la ora 16:00.

Neînțelegerile din cadrul CCR par să fi creat tensiuni, afectând decizia finală legată de candidatura controversatei politiciene. Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa prezidențială în urma acceptării unei contestații la candidatura sa, însă decizia nu este susținută în mod unanim de toți membrii Curții.

Citește și: Reacţia Dianei Şoşoacă, după ce i-a fost respinsă cea de-a doua candidatură la prezidenţiale: „Voturile suveraniștilor S.O.S. nu merg la sistem!”

 

Laura Scîntei, posibilă voce separată în cazul contestației

 

Judecătoarea care ar avea o opinie separată în acest caz ar fi Laura Scîntei, fosta parlamentară PNL, potrivit acelorași surse. Aceasta ar fi votat împotriva contestației, alături de un alt membru CCR, Mihaela Ciochină. De asemenea, două dintre judecătoare se află în concediu legal, ceea ce a redus numărul votanților la cinci.

Decizia de excludere a Dianei Șoșoacă din competiția pentru alegerile prezidențiale a fost luată de majoritatea judecătorilor prezenți, însă lipsa unanimității și refuzul unuia dintre membri de a motiva hotărârea generează incertitudine în privința validității și fundamentului juridic al acestei hotărâri.

Situația tensionată din cadrul CCR reflectă complexitatea procesului de validare a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale, mai ales în cazul unor candidați care provoacă dezbateri aprinse în spațiul public.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel