Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un expert militar a vorbit despre slăbiciunea armatei rusești: "În Ucraina, fiecare tufiș, fiecare fereastră trage în inamic"
WhatsApp
Potrivit unui expertului militar Oleg Zhdanov, modul de apărare al ucrainenilor de astăzi, este foarte asemănător cu modelul de apărare elvețian.
Un expert militar a vorbit despre slăbiciunea armatei rusești: "În Ucraina, fiecare tufiș, fiecare fereastră trage în inamic"

Aderarea la o ierarhie rigidă de către armata rusă pierde în fața descentralizării inerente apărătorilor ucraineni, potrivit lui Oleg Zhdanov, un expert militar .

Potrivit acestuia, acest lucru schimbă radical cursul ostilităților. Armata rusă este prea integrată pe verticală: luptătorii și comandanții de teren nu fac nimic până când nu primesc ordine.

 

Potrivit lui Zhdanov, ucrainenii de astăzi stăpânesc ceva asemănător cu modelul de apărare elvețian

 

"Țara nu a luptat niciodată și la ei această apărare există teoretic, iar noi deja dobândim experiență de luptă. Cred că în viitor aceasta va fi baza pentru construirea conceptului nostru de securitate națională a Ucrainei. Națiunea este imposibil de învins, când fiecare tufiș, fiecare fereastră trage în inamic, inamicul nu va reuși niciodată într-o astfel de țară", a declarat expertul Oleg Zhdanov.

Armata ucraineană a demonstrat că oricine poate lupta atunci când o face cu dragoste pentru țară, iar alături lucrează apărarea, SBU, forțele armate sau altele. Prin urmare, expertul consideră că o astfel de inițiativă de la bază este unul dintre cele mai mari atuuri ale Ucrainei.

"Noi provocăm astfel de pagube de foc care privează unitățile rusești de capacitatea de luptă. Acestea sunt nevoite să își retragă unitățile pentru a compensa pierderile sau pentru a restabili capacitatea de luptă, pentru a aduna personal, dar până acum nu au reușit", a spus el.

Reamintim că ministrul de externe susține că abilitatea Ucrainei de a-și învinge vecinul mai mare se bazează pe trei piloni: rezistența ucraineană, livrările de arme și sancțiunile occidentale.

"Întotdeauna ne-am dat seama că nu vom avea o țară care să lupte cot la cot, că va fi o cruce pe care trebuie să o purtăm.  Dar pentru a ne ajuta, țările pot face două lucruri: să ne trimită armele de care avem nevoie și să impună sancțiuni", a adăugat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel