Sediul Poliției din Fermo, Italia a semnalat printr-un comunicat de presă de la o redacție locală, prezența periculoasă a unui om fără adăpost, care sperie oamenii de ceva timp în cartierul de coastă Lido Tre Archi.
Un cetățean nigerian de aproximativ 40 de ani și fără adăpost, aflat neregulamentar în Italia, a fost denunțat la poliție de mai multe ori după ce a prezentat un comportament agresiv. Acesta a încercat să îi păcălească pe trecători, să îi sperie sau să îi urmărească până primea ceva.
Aceasta ar putea fi descrierea bărbatului, care ieri seară a fost însoțit de Poliția de Stat la un Centru de Detenție pentru Repatriere de unde, de data aceasta, va fi transferat în țara de origine. Așa s-a întâmplat acum câteva zile și pentru un tâlhar de origine română în vârstă de 30 de ani, complice cu nigerianul, care timp de o săptămână a creat, prin comportamentul său violent, o puternică alarmă socială în cartier și în comuna vecină Porto Sant'Elpidio.
S-a spus mai sus că "de data aceasta" va fi transferat în țara de origine, deoarece evenimentele legate de starea sa de clandestinitate au fost în repetate rânduri subiectul unor anchete ale Oficiului pentru Imigrări din Fermo. Chiar cu câteva luni în urmă, străinul a fost destinatarul ordinului de expulzare al prefectului provinciei Fermo și al ordinului chestorului de detenție la un Cpr.
Din nefericire, după ce a fost însoțit la un Centru de către operatorii de la Direcția de Poliție din Fermo, după ce a fost transferat ulterior la un alt Centru și după limitările cauzate de răspândirea epidemiei, autointitulatul cetățean nigerian, care nu are niciun document care să ateste cetățenia exactă, a fost lăsat iar pe străzi din cauza expirării termenelor stabilite prin lege pentru detenție, înainte ca autoritățile consulare din Nigeria să confirme că într-adevăr străinul era unul dintre compatrioții lor.
De fapt, abia la câteva săptămâni după externare a fost identificat cu certitudine ca fiind cetățean al acestei țări, în care ar putea, prin urmare, să fie dus înapoi.
„Între timp însă, străinul rătăcea prin regiuni și municipii ale teritoriului național și revenind apoi în provincia noastră, unde știa că poate conta pe prietenii, complicitate, solidaritate și un refugiu în schimbul unor mici munci "murdare””, se transmite în comunicat.
Dintre acestea, Brigada Volantă a constatat că în cel puțin două dintre jafurile săvârșite de nigerian era implicat și românul de 30 de ani, care a fost dus înapoi în România. Nigerianul de 40 de ani îndeplinea funcția de ajutor, conform unor furturi pentru care a fost acuzat doar românul. Cei doi se pare că au complotat în cazul furtului de bani de la o persoană în vârstă și al smartphone-ului unui tânăr.
Pentru aceste infracțiuni, ca și pentru altele care sunt încă examinate de anchetatori, responsabilitatea cetățeanului nigerian s-a limitat la o "apariție trecătoare", deși în unele cazuri cu un comportament violent și periculos, în urma căreia bărbatul a dispărut în clădirile din cartier și în celelalte comune de pe coastă se opresc; dar întotdeauna disponibil.
Dimineață, la Sala de Operațiuni a Comandamentului de Poliție a venit semnalarea prezenței unui cetățean african, care se plimba pe străzile cartierului cu un pistol în mână, îndreptându-l spre oameni pe jos și oprindu-se la marginea drumului, întorcând arma. în direcția mașinilor care treceau.
Brigada Volante a pornit în căutarea bărbatului pe baza caracteristicilor fizice și a vestimentației purtate comunicate în cererile de intervenție primite de la cetățeni, imediat cum au fost anunțați.
Urmărirea a durat câteva zeci de minute până când bărbatul a fost încolțit într-o scară de bloc în care intrase. La vederea polițiștilor, a încercat să se ascundă în hol, însă agenții l-au înconjurat și nu a mai avut scăpare.
După ce nigerianul a fost verificat, în rucsacul pe care îl purta pe umeri, s-a găsit un pistol real, dar care nu nu funcționa. Nigerianul doar se juca cu acesta.
Bărbatul a fost însoțit la sediul Poliției și a fost identificat ca fiind cetățean nigerian. Biroul pentru Imigrări a activat din nou procedurile pentru transferul său la un CPR după noul decret de expulzare al prefectului și ordinul de reținere al chestorului.
Astfel, nigerianul în vârstă de patruzeci de ani a fost însoțit la un Centru de repatriere, punând astfel capăt rătăcirilor sale, făcându-l indisponibil pentru infractorii care profitau de starea sa de sărăcie pentru a-l folosi drept complice la comiterea unor infracțiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News