Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un apropiat al lui Băsescu anunță "debarcarea" lui Nicolae Ciucă. Va fi înlocuit cu un "deputat european"
WhatsApp
Cristian Preda, fost europarlamentar PDL și PMP, a anunțat că zilele premierului Nicolae Ciucă la șefia PNL sau în fruntea Guvernului sunt numărate. 

Fostul europarlamentar PDL și PMP, apropiat al lui Traian Băsescu, aruncă bomba politică a momentului în România. Cristian Preda spune că o ”sursă” i-a transmis că ”debaracarea” lui Ciucă este ”iminentă”. Totodată, Preda a anunțat că locul actualului premier PNL va fi luat de un ”europarlamentar”, însă nu a menționat despre cine e vorba.

Totodată, Cristian Preda nu a menționat dacă această debarcare va fi din fruntea Guvernului sau din funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Cu toate acestea, cele două funcții sunt adesea strâns legate.

În mesajul său, fostul europarlamentar a ținut să-l ironizeze pe Rareș Bogdan.

"A ajuns la mine zvonul că debarcarea lui Ciucă e iminentă.

Va fi înlocuit cu un deputat european.

Nu, Rareș, nu cu tine…", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Schimbări importante în PNL: Florin Cîțu și-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului 

 

Florin Cîţu a declarat, miercuri, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului după ce liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă, şi secretarul general al PNL i-au cerut acest lucru, transmiţându-i că i s-a retras sprijinul politic.

"Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, e o funcţie politică. Bineînţeles că în aceste condiţii nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă pe colegii mei, unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal. Totdeauna m-a interesat imaginea PNL", a precizat Cîţu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că i s-au reproşat declaraţiile pe care le-a făcut de "ani de zile" împotriva unor măsuri care "fac rău românilor", menţionând că acele măsuri vin de la PSD.

"Declaraţiile care sunt aceleaşi de ani de zile împotriva unor măsuri care fac rău românilor. Acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că Partidul Naţional Liberal trebuie să stea aproape de antreprenori, trebuie să stea aproape de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive", a afirmat Cîţu.

Întrebat ce intenţionează să facă în continuare, în condiţiile în care în mai puţin de un an i-au fost retrase toate funcţiile, de la premier, preşedinte al PNL, preşedinte al filialei PNL Sector 3 şi preşedinte al Senatului, Cîţu a spus că va face politică, pentru că funcţiile nu sunt pe viaţă.

"Politică, exact ce am făcut înainte, acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţiile nu sunt pe viaţă", a punctat liberalul.

El a adăugat că nu regretă declaraţiile pe care le-a făcut şi care au dus la demisia sa din funcţia de preşedinte al Senatului, subliniind că este în politică pentru români şi se va opune întotdeauna măsurilor care se iau împotriva lor.

"Niciodată, repet, eu nu sunt în politică pentru mine, sunt în politică pentru români şi atât timp cât vor fi măsuri în spaţiul public sau cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor, eu mă voi opune, voi încerca să spun că aceste măsuri nu îşi au rostul. Trebuie să nu fim ipocriţi. Astăzi, rezultatele, inflaţie, dobânzi, perspectivele unei crize majore, nu vin din neant. Există o guvernare şi eu cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, pe care nu am vrut-o niciodată, rezultatele ar fi fost mult mai bune. Partidul Naţional Liberal are soluţii", a conchis Florin Cîţu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel