Biscuiții cu lămâie și mac sunt perfecți pentru o gustare de după-amiază cu un pahar de lapte pentru copii sau o ceașcă de cafea pentru adulți.
- 3 căni de făină
- 1,5 căni de zahăr brun
- 4–5 linguri de unt
- sucul și coaja de la 2 lămâi mari
- 3-4 linguri de mac
- 1 lingură praf de copt
- un praf de sare
- ulei pentru ungere.
Pentru a începe să pregătim biscuiții cu lămâie și cu mac trebuie mai întâi să cernem făina într-un bol împreună cu praful de copt și sarea.
După ce ați cernut, adăugați zahăr și coaja de la lămâie și amestecați totul foarte bine.
Într-un castron mic, amestecați o cană de apă caldă cu sucul de lămâie și untul. Adăugați amestecul rezultat în vasul cu făină și amestecați bine, astfel încât să nu fie cocoloașe.
Biscuiți delicioși, fără unt și fără zahăr. Sunt gata în 5 minute, cu cronometrul în mână
Puneți semințele de mac în apă clocotită timp de aproximativ cinci minute, apoi puneți-le pe o sită, scuturați excesul de apă și zdrobiți ușor semințele de mac într-un mojar. Adăugați-le în aluat.
Se unge cu ulei o forma dreptunghiulară de aproximativ 20x30 cm. Se toarnă aluatul și se dă la cuptorul preîncălzit la 160°C. Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 25 de minute.
Scoateți tava din cuptor, tăiați în porții, răciți sau serviți cald.
Poftă bună!
Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News