Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UDMR reușește să rămână cu ministerele din prezent. PSD i-a asigurat că nu vor pierde nimic
WhatsApp
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România rămâne cu ministerele pe care le deţine în prezent, a anunţat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, în urma unei discuţii pe care a avut-o astăzi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. 
Kelemen Hunor, vicepremier în Guvernul României (Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

UDMR a dorit asigurări în acest sens de la partenerii de coaliţie, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora liberalii ar vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală. Kelemen Hunor spune că acordul de colaborare trebuie respectat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, întrebat despre rămânerea UDMR la guvernare şi păstrarea ministerelor după rotaţia premierilor, că protocolul coaliţiei va fi respectat, iar acest lucru înseamnă că UDMR rămâne cu toate ministerele.

"Haideţi să lămurim lucrurile. Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu vă spun - ca şi copreşedinte al acestei coaliţii - că avem un protocol. Eu o altă discuţie nu am. Şi vom respecta acest protocol", a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat dacă sunt blocate discuţiile în coaliţia de guvernare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că momentan acest protocol nu este modificat.

Întrebat dacă este posibil ca PSD să rămână cu Ministerul Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, Ciolacu a precizat: "Nu am avut această discuţie".

A cerut PNL ca UDMR-ului să i se mai taie din ministere?

 

Legat de existenţa unei cereri oficiale din partea PNL ca UDMR să rămână fără un minister, liderul PSD a afirmat: "Oficial nu am avut această discuţie".

"Sunt discuţiile între liderii coaliţiei şi cu toţii am constatat că de fapt avem un protocol pe care îl respectăm. Eu vă spun din punctul meu de vedere: avem un protocol şi îl vom respecta. Eu nu consider nimic. Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aş dori să şi continui acel drum şi să şi duc lucrurile până la capăt. Asta este un lucru la care nu am făcut rabat până acum şi aş dori să nu fac rabat nici de acum încolo", a adăugat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă UDMR iese de la guvernare se vor face alegeri anticipate, liderul PSD a spus: "De ce să iasă de la guvernare?".

"V-am răspuns că noi avem un protocol. Asta înseamnă că UDMR rămâne cu toate ministerele. Eu vorbesc cu domnul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, cu domnul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Am stabilit că avem un protocol. Am încheiat", a arătat el.

Dacă atunci când va fi prim-ministru îl vede în continuare pe Tanczos Barna la Ministerul Mediului, Ciolacu a spus: "Este cu totul altă discuţie", relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel