Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UDMR condamnă vandalizarea indicatoarelor din Harghita: „O provocare”
WhatsApp
UDMR condamnă ferm acoperirea cu vopsea a indicatoarelor cu denumirea în limba maghiară a localităților Gheorgheni și Lacul Roșu, din județul Harghita, și cere instituțiilor identificarea și tragerea la răspundere a autorilor.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, astăzi, că unii sunt deranjați că maghiarii își folosesc limba maternă în condițiile în care legea le permite acest lucru.

„Condamnăm ferm actele de vandalism care s-au întâmplat în Gheorgheni și în alte localități și considerăm că este o provocare împotriva comunității maghiare. UDMR a depus o plângere la Poliție și așteptăm ca instituțiile statului să își facă datoria, iar autorii să fie identificați și trași la răspundere. Noi dorim să trăim în respect reciproc, dar se pare că Anul Nou a adus obiceiul prost al acoperirii indicatoarelor cu vopsea. Ne pare rău că pe unii îi deranjează că noi dorim să fim tratați ca și cetățeni egali în această țară și să ne folosim limba maternă în condițiile în care legea ne permite acest lucru", a spus Hegedus.

Citește și Inscripțiile în limba maghiară din Gheorgheni și Lacul Roșu au fost acoperite cu vopsea

Inscripțiile în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrările în localitățile Gheorgheni și Lacul Roșu, județul Harghita, au fost acoperite cu vopsea. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Un incident similar a avut loc la începutul anului, când mai multe indicatoare rutiere aflate la intrările în patru localități din județul Harghita, printre care și Miercurea Ciuc, au fost acoperite cu vopsea neagră.

În acest caz, polițiștii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel