Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uber Eats părăsește Italia: livrările se vor opri din 15 iulie, angajații în pericol. Sindicatele, pe picior de război
WhatsApp
După șapte ani de activitate în sectorul livrărilor la domiciliu, multinaționala americană va părăsi Italia.  
Uber Eats părăsește Italia, livrările s-au oprit din 15 iulie, angajații în pericol

Călătoria Uber Eats în Italia s-a încheiat. Filiala de livrare a mâncării a cunoscutei multinaționale americane, specializată în mobilitate, îți închide porțile. După cum a anunțat într-o notă, celebra aplicație va înceta să funcționeze în mai puțin de o lună: de fapt, va fi posibil să mai comanzi mâncare acasă până pe 15 iulie 2023.

Un rămas bun de la piața italiană care implică, evident, mii de persoane care vor rămâne acum fără muncă. Dara Khosrowshahi, directorul executiv al Uber, a confirmat că serviciul de livrare va înceta să funcționeze și în Israel.

„Călătoria noastră cu Uber Eats a început la Milano în 2016. În acești șapte ani, am ajuns în peste 60 de orașe din toate regiunile italiene, lucrând cu mii de restaurante partenere care au putut beneficia de serviciile noastre pentru a se extinde, mai ales în perioadele critice precum Covid. În acești șapte ani, mii de curieri și parteneri de livrare au avut ocazia să câștige ușor și imediat prin aplicația noastră. În ultimii ani, din păcate,  nu a crescut în conformitate cu așteptările noastre de a asigura o afacere sustenabilă pe termen lung”, se arată în nota companiei 

„Obiectivul nostru principal acum este să facem tot ce putem pentru angajații noștri, în conformitate cu legile aplicabile, asigurând în același timp o tranziție lină pentru toate restaurantele și curierii noștri care folosesc platforma noastră. În ciuda acestei decizii dificile, vrem să reafirmăm angajamentul nostru față de Italia, pe care nu intenționăm absolut să-l abandonăm, această decizie ne va permite să ne concentrăm și mai mult pe serviciile noastre de mobilitate, unde înregistrăm o creștere semnificativă”, a explicat Uber Eats, citat de today.it.

După 7 ani, așadar, se termină aventura italiană a Uber Eats, care însă va rămâne în zona cu serviciul de mobilitate. De asemenea, se vor închide și birourile din Italia, cu demararea unei proceduri de concediere colectivă pentru toți angajații, în jur de 40 de lucrători, aproape toți lucrând în biroul din Milano, a confirmat sindicatul Deliverance Milano.

 

Reacția sindicatelor

 

În 2020, Uber Eats ajunsese în administrare judiciară, în cadrul unei anchete a parchetului din Milano, care privea tocmai tratamentul rezervat livratorilor. Prevederea a fost apoi revocată în martie 2021 după recunoașterea căii „virtuoase” întreprinse de companie în materie de protecție a curierilor. 

„Motivele închiderii sunt explicate într-un mod clar și clar: investitorii au dispus retragerea de pe piață din Italia în fața unei lipse de creștere a sectorului față de așteptări. Ce înseamnă asta? În primul rând: piața livrărilor este saturată și că nu este suficient ca multinaționale precum Uber, Deliveroo, Glovo sau Foodora să reducă cât mai mult costul forței de muncă și riscul de afaceri. Aceasta este o dovadă a faptului că această categorie trebuie reglementată cât mai curând posibil și fie încurate negocierile între partenerii sociali pentru garantarea lucrătorilor”, mai spune sindicatul Deliverance Milano.

„Încetarea activităților Uber Eats în Italia necesită acțiuni imediate pentru a proteja toți lucrătorii implicați în activități de livrare a alimentelor. Angajamentul sindicatului este să găsească soluții care vor da certitudine miilor de persoane care rămân fără venituri. 

Solicităm Assodelivery, Ministerului Întreprinderilor și Ministerului Muncii o întâlnire pentru evaluarea tuturor măsurilor utile pentru garantarea sprijinului pentru cei care nu au alte forme de protecție, sprijinirea prospectivă a bunei guvernări a sectorului prin bune relații industriale și extinderea protecțiilor contractuale pentru toți lucrătorii”, a conchis Deliverance Milano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46