-600 g de cartofi curățați;
-un ou;
-30 g de ceapă verde;
-sare, piper negru măcinat, după gust;
-ulei, pentru prăjit.
Citește și Fursecurile care nu îngrașă. Cea mai simplă și rapidă rețetă. Fără zahăr și fără făină
1.Bateți oul cu furculița până la omogenizare, adăugând sare și piper negru măcinat după gust în el.
2.Tăiați mărunt ceapa verde. Adăugați-o în oul bătut. Amestecați.
3.Puneți o tigaie mare, cu diametrul de 27-28 cm pe foc mic. Turnați puțin ulei (noi am folosit ulei de măsline) în ea și lăsați-l să se încingă. Între timp dați jumătate de cartofi prin răzătoarea mare.
4.Stoarceți puțin cartofii rași cu mâinile și răspândiți-i uniform pe tigaia încinsă. Presați-i bine cu lingura.
5.Răspândiți uniform compoziția de ou și ceapă pe suprafața stratului de cartofi.
Trebuie neapărat să vezi și: Piure de cartofi cu lapte, rețeta simplă: Cum se face corect și ce ai greșit până acum
6.Radeți îndată cartofii rămași. Stoarceți-i puțin cu mâinile și răspândiți-i uniform pe stratul de ou și ceapă. Presați-i bine cu lingura.
7.Acoperiți tigaia cu un capac și prăjiți turta pe parcursul a 4-5 minute, până când se va închega și se va rumeni partea ei inferioară, pe foc mic.
8.Apoi răsturnați-o pe un capac sau pe o farfurie mare și întoarceți-o astfel pe cealaltă parte. Gătiți-o pe parcursul a încă 4-5 minute sub capac.
9.După aceasta presărați turta cu sare și piper negru măcinat. Întoarceți-o iarăși pe cealaltă parte cu ajutorul capacului sau farfuriei și continuați să o prăjiți pe foc mai mare, ca să se rumenească bine și să se acopere cu crustă crocantă.
10.Întoarceți-o încă o dată, ca să se rumenească bine și pe cealaltă parte. Presărați-o iarăși cu puțină sare și puțin piper negru măcinat.
11.Transferați-o pe un platou. Tăiați-o în felii. Dacă doriți, puteți să o presărați cu verdeață mărunțită.
12.Serviți turta de cartofi cu smântână fermentată sau alt sos, care vă place!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Sursa: retete-usoare.eu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News