Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turogomboc sau găluște cu brânză de vaci și pesmet. Un desert rapid, pufos, mult mai bun decât papanașii clasici
WhatsApp
Turogomboc sunt în bucătăria maghiară găluște cu branză de vaci și pesmet, mult mai delicioase decât papanașii clasici. 
Turogomboc sau găluște cu brânză de vaci și pesmet. Un desert rapid, pufos, mult mai bun decât papanașii clasici

Bilele din brânză de vaci, date prin pesmet și servite de obicei cu smântână și zahăr sunt incredibil de bune și pufoase.

Turogomboc se prepară simplu și rapid, dar cu un rezultat demențial de bun!

Ingrediente:

500 g brânză de vaci

coaja de la o lămâie

1 linguriță zahăr vanilat

2 ouă

2 galbenușuri de ou

80 - 100 g zahăr

5 lingurițe unt topit (90-100 g)

1 linguriță praf de copt

1 vârf de sare

140 g griș

2 linguri pesmet

Pentru rumenit

50 g unt

200 - 250 g pesmet

Pentru servire

4 linguri zahăr/ dulceață

400 g smântână

 

Turogomboc - Mod de preparare

 

Brânza de vaci o amestecăm cu coajă de lămâie și zahărul vanilat. Începeți să bateți zahărul cu cele două ouă întregi și plus cele două gălbenușuri. Adăugați untul și turnați amestecul în brânza de vaci. Puneți praful de copt, sarea și grișul și amesteca totul. Se acoperă, se pune în frigider și se lasă să stea timp de o oră.

Scoate-l apoi din frigider, amestecă pesmetul și formează din el bile mai mici. Gătiți 2-3 minute în apă clocotită cu puțină sare. 

Pentru rumenit, topește untul într-o tigaie, adaugă pesmetul și prăjește puțin. Întoarceți găluștele și serviți cu smântână și zahăr sau dulceața preferată.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel