Publicitate
De data aceasta, vrem să vă arătăm cum să pregătiți un turn de clătite cu pui, învățându-vă câteva trucuri pentru a-l face foarte delicios. La finalul rețetei vei găsi mai multe idei pentru a compune straturile turnului tău. Alege-l pe cel mai potrivit pe placul tău.
Pentru clătite:
- 1 ou
- 100 de grame de făină
- 200 de mililitri de lapte
- 1 praf de piper.
Pentru umplutura de casă:
- 2 litri de apă
- 1 tulpină de țelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pui suprem
- 100 de grame de salată verde
- 2 ouă.
Primul pas pentru a face acest turn de clătite de pui este să hidratezi făina clătitelor cu laptele și oul. Asezonați acest preparat cu un praf de piper și rezervați-l în timp ce gătiți puiul.
Pentru a găti puiul, vă recomandăm să faceți un bulion de casă cu apă și legume pe care îl aveți la dispoziție la frigider. De exemplu, țelina, ceapa și morcovul. Gătiți-l aproximativ 25-30 de minute, verificând dacă este complet fiert înainte de a-l lua de pe foc.
Între timp, fierbeți ouăle timp de 12 minute în apă rece, cu cât să le acopere și la foc mediu. După acest timp, puneți-le la înmuiat în apă rece pentru a le putea ulterior să le curățați și să le tăiați fără să vă ardeți. Rezervă-le.
Odată ce puiul este gătit, mărunțiți-l cu ajutorul unei furculițe, astfel încât să fie mai ușor să îl distribuiți prin turnul de clătite. Rezervați-l să se răcească.
Apoi, gătiți clătitele într-o tigaie acoperită cu teflon, unsă cu puțin ulei. Puteți folosi un șervețel sau o perie de bucătărie pentru a-l unge uniform. Se adaugă un polonic din amestecul de ou, lapte și făină. Se rotește tigaia pentru a distribui uniform amestecul și a-i da o formă rotundă. Păstrați căldura medie și întoarceți pentru a o găti și pe cealaltă parte. Păstrează clătitele pe o farfurie.
Începeți să vă asamblați turnul de clătite cu pui, răspândind fiecare clătită cu un amestec de maioneză și muștar. Vă recomandăm un prim strat de pui mărunțit, pe care îl puteți amesteca și cu maioneză și muștar. Pentru al doilea strat se poate adăuga morcov ras, pentru al treilea salată verde tocată și apoi din nou pui, de data aceasta amestecat cu oul tocat, rezervând puțin pentru decor.
Truc: puteți întinde o parte a clătitei cu maioneză și o puteți întoarce astfel încât să se lipească de umplutura stratului anterior. Apoi, o întindeți din nou și adăugați umplutura următoarei. În acest fel, nu se va destrăma atât de mult la tăiere și servire.
Odată ce ați terminat de adăugat toate straturile turnului de clătite cu pui, vă recomandăm să îl răciți câteva ore sau să îl păstrați la frigider pentru a doua zi, astfel încât să aibă un gust mai bun. Îl puteți decora dupa bunul plac: cu maioneză, ou și rosii cherry.
Dacă vă întrebați cu ce să însoțiți acest turn, vă recomandăm să alegeți o salată proaspătă, astfel încât să fie mai sățioasă, moderând porția pe care o mâncăm din turn.
Pe de altă parte, vrem să vă inspirăm cu alte straturi posibile care se potrivesc perfect cu puiul: roșii uscate hidratate și nuci, brânză, rucola sau ridiche în loc de salata verde, sfecla crudă sau fiartă, feliată sau rasă, brânză în felii, guacamole, ardei gras copt.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News