Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tun de 570 de milioane de euro din bugetul național. Cîțu lovește în PNL care girează "jafurile PSD"
WhatsApp
Dacă până acum Florin Cîțu obișnuia să atace PSD-ul, de data aceasta, fostul premier atacă și propriul partid.
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană a constatat că guvernul României a acordat un ajutor de stat incompatibil de 570 de milioane de euro companiei de stat CFR Marfă. Guvernul este acum somat să recupereze în totalitate banii pe care i-a acordat CFR Marfă. Doar că investind într-un "cal mort", în mod evident România nu mai are de unde să recupereze banii. Cîțu spune că astfel s-a ajuns să se pregătească înființarea unei noi companii feroviare de stat, Carpatica Feroviar S.A. Fostul premier spune că s-a ajuns la astfel de situații pentru că PNL continuă să susțină PSD la guvernare, urmărindu-și interesele personale mai mult decât pe cele ale țării. 

"Socialiștii pregătesc următorul tun de la buget, după gaura de 570 de milioane de euro de la CFR Marfă. Ajutorul de stat pentru CFR Marfă de 570 milioane euro, acordat de guvernarea socialistă în 2013, a fost declarat ILEGAL și trebuie recuperat în totalitate (conform deciziei CE din 2020).

Ca să nu plătească banii, socialiștii plusează și înființează o nouă companie de stat, Carpatica Feroviar SA, care va prelua activitatea și activele CFR Marfă.

De ce să furi de la buget doar 570 de milioane de euro când poți să dublezi suma în câțiva ani? Liberalii, cei care susțin această guvernare toxică pentru români, trebuie să se opună acestei manevre de capusare a bugetului de stat. Este momentul să înceapă să pună pe primul loc interesele românilor. Până acum au tot pus pe primul loc interesele personale și românii au săracit iar economia s-a dus în cap," acuză Florin Cîțu?

România ar putea să încaseze lovitură după lovitură

 

România este pe cale să încaseze lovituri financiare de proporții. O decizie de pierdere a procesului cu Gabriel Resources privind exploatarea de la Roșia Montană, acolo unde România poate plăti despăgubiri de până la 6 miliarde de euro, este foarte probabil să fie luată și a fost deja discutată la nivelul conducerii țării. Mai mult decât atât și procesul cu Pfizer, care a dat în judecată România pentru nerespectarea contractului privind vaccinurile ar putea costa foarte foarte scump: 560 milioane cere de la țara noastră și compania farmaceutică. 

Pierderea celor două procese ar arunca România într-un uriaș impas cu creșterea substanțială a deficitului. Guvernul Ciolacu nu a reușit să reducă nici un fel de cheltuieli, cu toate că s-a mimat blocarea posturilor în rândul bugetarilor și chiar desființarea unor posturi de conducere, care de fapt s-a rezumat din a muta funcționarii dintr-un birou în altul. Astfel, că siguranță soluție pe care un astfel de guvern a putut să o adopte a fost creșterea taxelor pentru antreprenori. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel