Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tudorel Toader, RAPORT de activitate după DOI ani de MANDAT
WhatsApp
Tudorel Toader își prezintă raportul de activitate pentru cei doi ani la conducerea Ministerului Justiției.

Stiridiaspora.ro vă prezintă cele mai importante declarații ale lui Tudorel Toader.

 

„Raportul are 85 de pagini. Mulțumesc colegilor din minister fără de care nu erau posibile aceste rezultate din raport și celor cu care am colaborat și care sunt din alte ministere. Am încercat în cei doi ani ca prin activitatea mea să punem în centrul activității cetățeanu care are dreptul să-și valorifice drepturile fundamentale din Constituție și din legi, cetățeanul care are nevoie de acest serviciu de interes public - actul de înfăptuire a justiției.

Am încercat să realizăm o radiografie a sistemului judiciar, să vedem unde sunt anumite aspecte ce trebuie înlăturate sau consolidate. Ați văzut că sunt și aspecte negative care trebuie eliminate sau consolidate”, a declarat Toader la începutul declarației de presă. 

„Nu am vorbit în raport despre activitățile curente ale ministerului, care se desfășoară indiferent ce ministru va fi - avizarea actelor normative propuse de alte ministere, pentru că ultimul aviz vine de la Ministerul Justiției. 

Cuvintele cheie din raport: când am venit ministru se vorbea foarte acut despre condițiile necorespunzătoare din penitenciare. A existat decizia pilot, am făcut o foaie de parcurs pentru CEDO cu măsurile de ameliorare a condițiilor din penitenciare. Personal am mers la CEDO și am prezentat acea foaie de parcurs. Sigur că nu s-a rezolvat, pentru că problema devenise una sistemică, pe care nu puteai să o rezolvi într-o lună, un an”, a mai adăugat ministrul Justiției.

„Ulterior, am discutat și încheiat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei un acord pentru construirea a 2 penitenciare, a unui centru de sănătate pentru funcționarii din penitenciare, a unui centru de pregătire și formare, în Pantelimon, pentru cei peste 13.000 de funcționari publici din penitenciare. În același context, am elaborat un proiect de lege pentru finanțarea activităților din penitenciare.

Trebuie să judecăm nu după declarații, ci după fapte, și atunci vom face un scurt istoric privind acest carier. Vom arăta memorandumurile aprobate de Guvern, finanțarea de către Banca Mondială, în curs de finalizare, măsurile de evaluare din partea BM. Astăzi lucrăm la proiectul pentru exproprieri, iar de la acel moment Banca Mondială vine cu banii, licităm proiectarea, apoi execuția.

Am inițiat 2 HG pentru scoaterea la concurs a unor posturi. Pentru a degreva bună parte din spațiile ocupate de arhivă, am propus construirea a 15 arhive la nivelul fiecărei Curți de Apel. Pe raza fiecărei curți de apel vom avea câte o arhivă modernă și funcțională”, a mai precizat Toader.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel