Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tu știai cât de importantă este ceapa pentru sănătatea ta? Află câte beneficii are dacă o combini cu mierea de albine
WhatsApp
Ești răcit? Noi avem o soluție naturală. Ceapa și mierea au fost folosite împreună pentru beneficiile lor medicinale. Acest articol discută beneficiile pentru sănătate ale cepei și ale mierii.
Tu știai cât de importantă este ceapa pentru sănătatea ta? Află ce se întâmplă dacă o combini cu mierea de albine

Ceapa și mierea sunt două alimente foarte sănătoase. Ceapa este o legumă care conține mai multe vitamine, minerale și compuși vegetali puternici despre care s-a spus că promovează sănătatea în multe feluri. În timp ce mierea este un lichid siropos delicios pe care albinele îl produc din nectarul plantelor. Are, de asemenea, o mulțime de beneficii potențiale pentru sănătate și este folosită în multe remedii de casă și tratamente de medicină alternativă. 

 

1. Ceapa și mierea de albine - Antibiotice naturale

 

Antibioticele sunt folosite pentru a ucide sau a inhiba creșterea bacteriilor. Sucul de ceapă cu miere este un antibiotic perfect care poate combate bacteriile dermice. În plus, puteți folosi această super combinație împotriva infecțiilor bacteriene ale pielii. Amestecul de ceapă și miere poate fi aplicat pe zonele infectate și lăsat să se usuce pentru un efect maxim. Mai multe studii au demonstrat că ceapa și mierea pot combate bacteriile potențial periculoase și inhibă creșterea acestora.

 

2. Tratament împotriva tusei

 

De veacuri bune, mierea a fost utilizată pentru a trata tusea și răceala. Potrivit unui studiu, mierea poate fi folosită pentru a ameliora tusea mai eficient decât medicamentele OTC care conțin dextrometorfan (DM), un tratament al tusei. De asemenea, ceapa conține compuși de sulf care ajută la combaterea mucusului și favorizează expulzarea mucusului din căile respiratorii, ameliorând simptomele durerii în gât. Astfel, administrarea de ceapă și miere ar putea trata eficient tusea și chiar bronșita.

 

3. Tratament pentru rănile și arsurile de pe piele

 

Combinația de miere și ceapă poate fi folosită pentru a trata rănile și arsurile pielii. Se crede că aplicarea acestora ca un pansament va activa proprietățile de vindecare și funcționează mai rapid decât multe alte alternative. Mierea are proprietăți antibacteriene și un echilibru unic al pH-ului care crește oxigenul și compușii de vindecare la o rană. În timp ce sucul de ceapă este un antibiotic ușor și are, de asemenea, proprietăți de vindecare a rănilor. De fapt, în Războiul Civil, sucul de ceapă era folosit în mod obișnuit pentru a trata rănile provocate de gloanțe.

 

4. Ceapa - o legumă extraordinar de bună pentru piele

 

Un nutrient esențial precum vitamina C este benefic pentru a te ajuta să arăți tânără. Acest lucru se datorează faptului că ajută la crearea colagenului, asigurând păstrarea supleței pielii tale. Din fericire, vitamina C este din belșug atât în ceapă, cât și în miere, iar combinarea celor două are ca rezultat unul dintre avantajele cepei și ale mierii, să pari veșnic tânără. 

În plus, atât ceapa, cât și mierea au proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatoare care ajută la reducerea inflamațiilor, la prevenirea erupțiilor și la menținerea sănătății pielii. Mierea este, de asemenea, un umectant natural, așa că ajută la menținerea umidității pielii. 

 

5. Ceapa și mierea - Îmbunătățesc sănătatea inimii

 

Ceapa este relativ săracă în grăsimi și calorii, ceea ce o face să fie leguma perfectă. Cu toate acestea, mierea oferă puține grăsimi, dar cu multe calorii. Ca urmare, amestecul de suc de ceapă și miere oferă un echilibru sănătos de grăsimi, calorii și nutrienți.

Mineralele esențiale, cum ar fi potasiul, joacă roluri cruciale în sănătatea ta cardiovasculară. Potasiul ajută, de asemenea, la controlul vitezei cu care bate inima. Deoarece ceapa și mierea sunt bogate în potasiu și alte minerale uimitoare, acestea pot fi luate pentru a îmbunătăți sănătatea inimii tale. Administrarea de ceapă și miere poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea nivelului de grăsimi din sânge, la scăderea trigliceridelor, la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea bătăilor inimii - ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

 

6. Stimulează fertilitatea

 

Ceapa și mierea sunt, de asemenea, benefice atunci când vine vorba de sănătatea sexuală și de fertilitate. Se spune că mierea îmbunătățește calitatea ouălor și fertilitatea generală datorită conținutului bogat în vitamine B, fier, calciu și aminoacizi. De asemenea, îmbunătățește concentrația serică de testosteron, numărul de spermatozoizi și fertilitatea. Pe de altă parte, ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți și flavonoide care ajută la stimularea producției de spermatozoizi în cantitate și număr. 

 

7. Ceapa se presupune că ar putea ajuta la tratarea efectelor secundare ale chimioterapiei

 

Combinația de ceapă cu miere este benefică în tratarea efectelor secundare ale radiațiilor. Conținutul ridicat de antioxidanți al cepei, alături de fitochimicale, ajută la eliminarea reziduurilor chimice legate de chimioterapie și vă permite să recăpătați mai repede controlul asupra organismului. Un studiu a arătat că consumul de ceapă a avut efecte pozitive asupra pacienților supuși chimioterapiei. În timp ce mierea poate ajuta la tratarea inflamațiilor dureroase ale gurii cauzate de tratamentele împotriva cancerului. Potrivit unui studiu, mierea a avut mai multe șanse de a reduce durerea moderată sau severă pentru pacienții după un tratament de radioterapie și/sau chimioterapie.

 

8. Mierea și ceapa - un ajutor de succes pentru creșterea părului

 

Mulți oameni au susținut că ceapa și mierea pot ajuta la creșterea părului. S-ar putea să fie corect, deoarece atât sucul de ceapă, cât și mierea au multe proprietăți medicinale care pot fi utile pentru creșterea părului. Masarea părului cu suc de ceapă și miere poate crește circulația sângelui, ceea ce ajută la creșterea părului. Ambele au proprietăți antibacteriene care ar putea ajuta la menținerea scalpului departe de infecții, promovând și mai mult creșterea sănătoasă a părului. Ceapa și mierea pot preveni, de asemenea, căderea părului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel