Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tu știai că măslinele sunt un elixir al frumuseții? Iată trei trucuri cheie pe care le poți folosi pentru un ten mai sănătos
WhatsApp
Timp de secole, măslinul a fost și continuă să fie un dar din partea naturii. Adaugă savoare mâncărurilor noastre preferate, ne hrănește corpul cu acizi grași omega-3 și s-a dovedit a fi un ingredient esențial în produsele noastre de înfrumusețare.
Tu știai că măslinele sunt un elixir al frumuseții? Iată trei trucuri cheie pe care le poți folosi pentru un ten mai sănătos / Foto: Unsplash

Astăzi aprofundăm modul în care diferitele părți ale unei măsline sunt folosite în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii și de ce acest ingredient merită ovaționat.

În ceea ce privește formulele de frumusețe din zilele noastre, există trei ingrediente de îngrijire a pielii din planta de măslin care trebuie remarcate: frunza, uleiul și squalanul derivat din măsline, conform The La Facialist

 

Extract din frunze de măslin 

 

G Ad:

Deși uleiul și squalanul derivate din fruct sunt mai des întâlnite în produsele de înfrumusețare, extractul din frunze are și el partea sa de beneficii. Această substanță uleioasă conține un nivel ridicat de antioxidanți pentru a apăra împotriva factorilor de stres din mediul înconjurător.

De asemenea, poate contribui la promovarea unui ten mai luminos. Din aceste motive, veți găsi deseori acest ingredient în produse precum serul și creme de ochi, care luptă împotriva semnelor timpurii de îmbătrânire, reînnoind în același timp strălucirea sănătoasă a pielii dumneavoastră.

 

3. Tu știai c... (nazar-hrabovyi-liuxln0zsjs-unsplash.jpg)

 

Extractul de frunze de măsline - Beneficii

 

- antiaterogen (previne formarea plăcii în artere)
- antidiabetic
- anti-HIV
- antihipertensiv (scade tensiunea arterială)
- antiinflamator
- anti-microbian
- antioxidant,
- antiviral
- amar
- hepatic
- hipocolesterolemiant (scade colesterolul și protejează sistemul circulator)
- hipoglicemiant (scade glicemia)
- protector împotriva daunelor provocate de radiații
- susține funcția sănătoasă a tiroidei

 

Ceai de frunze de măsline

 

Din punct de vedere medicinal, frunzele de măslin pot fi folosite fie sub formă de ceai, fie sub formă de tinctură. Frunzele de măslin au un gust amar, așa că atunci când faceți un ceai încercați să le amestecați cu o plantă mai dulce, cum ar fi menta sau ghimbirul.  

Pentru a face un ceai se ia 60 g de frunze uscate în 200 g de apă clocotită.  Se lasă la infuzat într-un vas de ceai acoperit timp de 15 minute. Beți două căni pe zi ca măsură preventivă.

 

Uleiul de măsline 

 

Acest ingredient consistent se găsește de obicei în creme, creme hidratante și creme de protecție solară și este apreciat pentru că este bogat în vitamine și antioxidanți protectori și hrănitori pentru piele. De asemenea, este cunoscut ca fiind eficient în calmarea pielii uscate, îmbunătățirea funcției de barieră a pielii și hidratarea serioasă.

Uleiul de măsline este un demachiant eficient de unul singur. Cu toate acestea, nu ezitați să îl amestecați cu alte uleiuri delicate, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba. Pentru a îndepărta machiajul ochilor și rimelul, aplicați ulei de măsline pe un tampon de bumbac și treceți-l cu grijă pe piele.

 

Uleiul de măsline - Cleanser facial

 

Spălarea feței cu ulei este cunoscută în general sub numele de metoda de curățare cu ulei. Această metodă presupune amestecarea unor uleiuri precum uleiul de măsline, uleiul de ricin, uleiul de semințe de floarea-soarelui, uleiul de alune și/sau jojoba pentru a crea un produs de curățare personalizat pentru tipul tău de piele.

Această metodă funcționează bine pentru a îndepărta murdăria și este potrivită chiar și pentru pielea grasă. Motivul principal fiind: asemănător se dizolvă asemănător. Excesul de ulei din piele și machiajul pe bază de ulei sunt spălate eficient cu ulei - lăsând pielea curată, moale și netedă. Mulți raportează o piele mai radiantă și mai puține erupții cutanate cu metoda de curățare cu ulei.

Găsirea combinației potrivite de uleiuri pentru tipul tău de piele poate necesita o mică ajustare. Iată orientările generale pentru prepararea unei cești de ulei de curățare:

Piele grasă: 75 g de ulei de ricin și 140 g de ulei de măsline

Piele mixtă: 55 g de ulei de ricin și 160 g de ulei de măsline

Piele uscată: 114 g de ulei de ricin și 210 g de ulei de măsline

 

2. Tu știai c... (amanda-dalbjorn-fviny-gh7sc-unsplash.jpg)

 

Cum se utilizează uleiul de măsline

Se masează aproximativ două lingurițe de ulei în piele

Așezați o lavetă foarte călduță (nu fierbinte) pe față timp de aproximativ un minut. Aburul ajută uleiul în curățarea pielii și a porilor.

Folosiți laveta pentru a șterge uleiul

Uleiul lasă pielea atât de bine hidratată încât multe persoane nu mai au nevoie să folosească o cremă hidratantă facială.

 

Squalan Derivat din măsline 

 

Dacă ați făcut ceva săpături pentru a afla ce este squalanul derivat din măsline, ați întâlnit, fără îndoială, două ortografii diferite: squalene versus squalan. Deși este o diferență subtilă, acel "e" față de "a" este uriaș.

"Squalene cu "e" este lipidul biologic produs de piele", notează celebra facialistă Candance Marino. Ea explică faptul că glandele noastre sebacee - alias porii - produc în mod natural squalene în sebumul nostru, iar acesta ajută la hrănirea, protejarea și hidratarea pielii noastre. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, producem mai puțin squalene și, prin urmare, trebuie să îl luăm din altă parte.

Una dintre cele mai bune surse de squalene de origine vegetală sunt, ați ghicit, măslinele. Alte surse vegetale comune includ orezul, trestia de zahăr și strugurii.

 

4. Tu știai c... (enecta-cannabis-extracts-80wckpt-ike-unsplash.jpg)

 

Așadar, cum ajungem de la "e" la "a"? Printr-un mic proces numit hidrogenare care stabilizează ingredientul și îl împiedică să se oxideze.

"Deoarece squalanul de origine vegetală nu trece prin oxidare, are o durată de depozitare mai lungă", spune Dr. Michele Green, dermatolog cosmetic certificat. Ea adaugă: "Cel mai comun tip de squalan este extras din măsline, deoarece este capabil să pătrundă mai rapid în piele. De asemenea, squalanul din măsline este incolor, inodor și foarte ușor pentru piele".

În esență, squalanul de origine vegetală imită ceea ce corpul nostru produce în mod natural. Asta înseamnă că, atunci când este aplicat pe pielea noastră, lubrifiază, hidratează, hrănește într-un mod foarte asemănător. 

IMPORTANT: există o diferență între uleiul de măsline și squalane. În timp ce uleiul de măsline conține squalene, cele două nu sunt unul în același lucru. Scualenul este extras în timpul procesului de rafinare a uleiului și apoi hidrogenat pentru a deveni squalan. După cum s-a subliniat mai sus, acest lucru face ca squalenul transformat în squalan să fie mai puternic și mai stabil).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
01 iul, 22:50
DCMedical.ro
01 iul, 18:09
DCBusiness.ro
02 iul, 09:06
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCBusiness.ro
02 iul, 09:06
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCNews.ro
01 iul, 22:50
DCMedical.ro
01 iul, 18:09
Spectacola.ro
01 iul, 12:07
Spectacola.ro
01 iul, 12:07
RadioDCNews.ro
02 iul, 09:35
RadioDCNews.ro
02 iul, 09:35
Astrosens.ro
30 iun, 14:01
Astrosens.ro
30 iun, 14:01