Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022, a lansat videoclipul piesei „Stefania”: imagini dure din orașele ucrainene, distruse de război
WhatsApp
Trupa Kalush Orchestra, care a câștigat troferul Eurovision 2022, a lansat, duminică, pe canalul de YouTube, videoclipul piesei „Stefania”. Filmările au fost făcute în orașele ucrainene distruse de război, inclusiv la Bucha. Imaginile cu distrugerile sunt dublate de cele ale unor femei-soldat care își poartă în brațe copiii.    
Trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022, a lansat videoclipul piesei „Stefania”

Cântecul „Stefania” poartă numele mamei lui Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, și vorbește despre relația mamă-copil. Melodia a fost dedicată tuturor mamelor care trec prin experiența cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoție. 

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” - scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra.

Trofeul Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina cu piesa „Stefania” - VIDEO

Videoclipul piesei precizează în final că a fost filmat la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel, orașe de lângă Kiev care au cunoscut ororile ocupației ruse. „Este dedicat curajosului popor ucrainean, mamelor care își apără copiii, tuturor celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră. Fiecărui bărbat, fiecărei femei, fiecărui copil nevinovat. Războiul din Ucraina are multiple fețe, dar chipul mamei noastre este cel care ne ține inimile vii în cele mai întunecate vremuri” - este mesajul transmis la finalul videoclipului.

„Ajutați Ucraina, Mariupol și Azovstal!” - acesta a fost apelul trupei Kalush Orchestra, cea care a adus Ucrainei, sâmbătă seara, trofeul Eurovision 2022, grație votului publicului.

Zelenski, mesaj după ce Ucraina a câștigat trofeul Eurovision 2022: Muzica noastră cucerește Europa!

Președintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe câștigători. „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a spus liderul de la Kiev.

Ediția din 2023 ar trebui să aibă loc în Ucraina, iar Zelenski a promis că va face tot ce poate pentru ca ritmurile Eurovision să răsune într-o bună zi chiar de la Mariupol, orașul de la malul Mării Azov transformat în ruine de invadatorii ruși. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel