Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri pentru părinți pentru siguranța copiilor mici. Cum să modifici casa pentru bebe
WhatsApp
În momentul în care copilul începe să meargă înseamnă că puteți începe și dumneavoastră să faceți anumite modificări în casă, pentru siguranța lui. Am pregătit o listă de trucuri simple pe care le puteți pune în practică doar cu ceea ce aveți prin casă.  
Trucuri pentru părinți pentru siguranța copiilor mici. Cum să modifici casa pentru bebe

Este bine să îi oferiți copilului mai multă libertate pentru ca acesta să devină independent. Problema este atunci când fac primii pași și se apropie foarte mult de scări sau încep să se agațe de mobila care se poate răsturna.

Acum, fiecare colțișor din casă s-a transformat într-o potențială amenințare. Dar nu trebuie să vă panicați, noi vă asigurăm spatele!

 

1. Așezați o păturică rulată sub cearșaful de pat pentru ca copilul să nu cadă

 

Este timpul pentru cel mic să doarmă într-un pătuț fără gratii? Poate fi destul de stresant pentru părinți, deoarece le este frică pentru copilul lor să nu se foiască prea tare și să cadă din pat. Ei bine acest truc te va ajuta să dormi liniștit, în loc să îl verifici din oră în oră. Nu trebuie decât să rulezi o pătură sub formă de sul, și să o pui sub cearșaf, ca o opritoare. 

 

2. Scapă de germenii din jucării spălându-le în mașina de spălat vase

 

Probabil că nu ți-a trecut prin minte că toate cubulețele, discurile și alte jucărele de bebeluși pot fi spălate rapid și eficient în mașina de spălat vase. În loc să pierzi o grămadă de timp, dezinfectându-le de fiecare dată când pică pe jos, le poți spăla în același timp cu vasele. Este normal pentru bebeluș să fie dornic mereu să bage jucăriile în gură pentru că îi cresc dinții, apoi să le abandoneze undeva prin casă. Dar poți rezolva problema simplu și rapid!

 

3. Puneți autocolante colorate pe ușile de sticlă la nivelul ochilor copiilor

 

Cei mici adoră să alerge când încep să fie siguri pe ei. Și de multe ori o fac uitându-se în alte direcții față de cele în care pornesc. Așa că, pentru a evita să se lovească de ușile de geamuri crezând că totul e ok, lipește niște autocolante cu personaje din desene animate sau florile, pentru a le atrage atenția să se oprească la timp. Un cucui înseamnă mult plâns după, așa că pregătește-te din timp.

 

2. Trucuri pe... (paul-hanaoka-9-ngbzwzquo-unsplash.jpg)

 

4. Desenați un grafic pe flaconul de medicamente pentru a ține evidența dozelor rămase de luat

 

Viața de părinte este extraordinar de stresantă și uneori se poate întâmpla să uiți dacă i-ai administrat sau nu copilului medicamentul. Nu trebuie să stai cu un stres în plus. Desenează un grafic în care să bifezi fiecare zi în momentul în care i-ai dat medicamentul!

 

5. Puneți bandă adezivă peste prizele electrice care sunt la îndemâna copilului dumneavoastră

 

Cu siguranță, asta este una din regulile de bază atunci când bebelușul tău începe să exploreze casa. Dacă ți se pare inestetic, poți apela la niște carcase speciale pentru prize, însă printre toate desenele de pe pereți și puțină bandă adezivă nu strică. 

 

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel