Indiferent de modul în care v-ați pregătit mușchiul sau pulpa, orice rețetă este predispusă să fie uscată și dură, dar toate acestea se pot datora unor greșeli simple care sunt foarte ușor de corectat.
Cu aceste trucuri simple poți obține un rezultat profesional și poți lăsa toți oaspeții uimiți. Nu trebuie să fie o rețetă foarte complicată, trebuie doar să fii atent la detalii pentru ca felul tău de mâncare să fie delicios.
Pregătirea
Pentru ca aromele să pătrundă în carne, este esențial să marinați cu mult timp înainte și să nu adăugați prea multă sare pentru a nu se usca. Nu uitați să alegeți o bucată bună de carne, care are puțină grăsime, deoarece aceasta îi va da multă aromă.
Înainte de coacere
Ar trebui să așteptați carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de a începe să o gătiți, nu o faceți când este încă oarecum congelată. Puteți face tăieturi sau felii incomplete pentru ca căldura să intre mai ușor și să poată fi gătită mai repede fără a fi nevoie să o lăsați mult timp la cuptor.
Nu băgați mușchiul la cuptor când este încă rece, trebuie să fi ajuns la o temperatura minima de 170°C pentru a nu fi nevoit să petreacă prea mult timp în cuptor și să se usuce.
Asezonare
Condimentează-ți bucata de carne și apoi sigilează-o la foc mare, astfel încât la coacere să-și păstreze toate sucurile. Dacă vrei să fie mai aromată și mai crocantă, topește untul și asezonează-l cu sare, ierburi sau ardei iute și folosește-l pentru a glazura mușchiul astfel încât să facă o crustă de grasime care să o facă mai crocantă.
Truc puternic cu folie de aluminiu pentru a curăța metalul ruginit și a-i reda strălucirea
Hidratează
Dacă ai de gând să o coci cu sos, e bine, dar dacă nu, ideal este să pui niște fructe sau legume, apă, bere sau suc de mere și condimente pentru a scălda mușchiul cu acest amestec în timp ce se fierbe și așa nu se va usca. Pentru a face un fel de aburi, acoperiți muschiul cu folie de aluminiu cu partea opacă în afară, astfel încât să se poată găti mai bine și sucurile să rămână acolo.
Când serviți o bucată, faceți o baie cu sosul ei, astfel încât să fie clar cât de suculentă este.
La servire
Odată ce mușchiul este gata, nu-l despicați, lăsați-l să se odihnească 15 minute cu folia pusă pentru ca sucul să se concentreze și să nu se usuce.
Nu tăiați carnea cu un cuțit obișnuit, cel mai bine este să folosiți un cuțit de bucătărie cu lamă largă (de bucătar) cu o margine ascuțită bună.
Cum să faci „trucul hotelului”, astfel încât praful să nu se mai vadă în casa ta multă vreme
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News