Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri cu miere de albine. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten
WhatsApp
Mierea nu este doar un sirop delicios care ne îndulcește deserturile și micul dejun. Este, de asemenea, un remediu natural incredibil în rutina noastră de frumusețe datorită multiplelor beneficii pentru pielea noastră. Acest nectar de albine poate fi folosit atât pentru problemele tenului gras cât și pentru hidratări de urgență pentru tenul uscat și ne poate ajuta la vindecare, exfoliere sau chiar acnee.
Trucuri cu miere de albine. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

Și cum să faci măști de față de casă cu miere? În acest articol StiriDiaspora.ro vom vedea rețeta pentru șase măști cu miere pentru față, astfel încât să puteți cunoaște în mod specific proprietățile și utilizările acesteia. În acest fel, poți alege tratamentul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, cunoscând beneficiile măștii cu miere pentru față și profitând de acest produs incredibil 100% natural.

 

Mască de miere pentru acnee

 

Dacă problema ta este apariția coșurilor și a tenului gras, cu siguranță ai încercat zeci de remedii pentru a le reduce. Cu această ocazie, vă vom spune cum să faceți o mască de miere pentru acnee. Acest sirop natural benefic este unul dintre antibacterienii prin excelență, care vă ajută la curățarea și vindecarea tuturor micilor infecții cauzate de coșuri.

Citește și Cum să adormi într-un minut cu tehnica 4-7-8. Metoda revoluționară cu rezultate incredibile!

Pentru a face aceasta mască, trebuie să amesteci mierea cu o lingură de scorțișoară, produs care are proprietăți antimicrobiene, benefice și pentru eliminarea acneei. Dacă nu ai pielea sensibilă, poți spori și mai mult masca de față cu miere și scorțișoara cu puțină nucșoară. Aplică pe față de două ori pe săptămână, lăsând să acționeze aproximativ 15 minute.

 

Mască de miere pentru hidratare

 

O alta dintre marile proprietăți ale mierii este capacitatea sa de hidratare, adică oferă hidratare naturală, redând strălucirea pielii. Dacă ai nevoie de o mască care să hidrateze și să ofere vitalitate feței, fă o mască din miere și ulei de măsline pentru față. Acest ingredient are, de asemenea, o puternică capacitate de hidratare.

Cum să hidratezi pielea feței cu miere? Se amestecă o lingură de miere cu o alta de ulei de măsline, se aplică pe față de două ori pe săptămână și se lasă să acționeze cel puțin 15 minute înainte de a o îndepărta. 

 

Mască de fermitate cu miere

 

O alta dintre numeroasele proprietăți ale mierii este continuțul ei de agenți antioxidanți. Acești agenți promovează întinerirea pielii și ajută la prevenirea apariției ridurilor sau a semnelor de vârstă. În plus, dacă ceea ce ai nevoie este o mască care să-ți întărească pielea, te poate ajuta și cafeaua, deoarece acționează ca un exfoliant, activând porii.

Pentru a face o mască de față cu miere și cafea, amestecați mierea cu boabele de cafea măcinate într-o pastă. Aplicați pe piele și lăsați timp de 10 până la 15 minute. Fă-o la fiecare trei zile și vei observa rezultatul.

 

Mască de miere pentru cicatrici

 

Tot acest amestec de proprietăți, precum antibacterian, antiinflamator și antioxidant, generează, pe scurt, o puternică capacitate de vindecare a pielii noastre. Așa cum este folosit pentru eliminarea și dezinfectarea coșurilor și este perfect pentru fermitatea pielii, dacă ceea ce aveți nevoie este să ascundeți sau să îmbunătățiți aspectul unei cicatrici, mierea poate fi cel mai bun aliat natural al nostru.

Vezi și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Pentru a spori efectul de vindecare al mierii, amestecă o lingură de miere cu suc de lămâie și aplică-o pe semnele de pe față pe care vrei să le ascunzi. Se lasă să acționeze cel puțin 15 minute.

 

Mască exfoliantă cu miere

 

Dacă ești îngrijorat de porii deschiși, care acumulează murdărie și îți fac pielea să se simtă grasă, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a profita de beneficiile mierii este să creezi o mască de exfoliere. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să amestecați mierea cu bicarbonat de sodiu și sare.

Aceste produse oferă mai multe proprietăți antiinflamatorii, iar aplicarea lor are efect de exfoliere. Repetă exfolierea de două ori pe săptămână și vei observa rezultatele.

 

Mască cu miere pentru ten mixt

 

În sfârșit, vrem să ne concentrăm pe un anumit tip de piele care poate fi o adevărată bătaie de cap: tenul mixt. Aceste tipuri de fețe au particularitatea că, în timp ce aproape întreaga față are pielea uscată, în zona T a feței au tendința de a avea tenul gras. Pentru această ultimă zonă și pentru a echilibra cele două părți ale pielii, putem folosi beneficiile mierii.

Încearcă și Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai. Un truc fantastic și ieftin la care nu te-ai fi gândit!

Dacă ai pielea mixtă pe față, amestecă mierea cu o lingură de argilă și patru linguri de fulgi de ovăz, până se creează un aluat gros. Aplicați pe față de două ori pe săptămână în zona T și lăsați-l să acționeze cel puțin 15 minute.

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel