Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucul bunicilor pentru a albi perdelele în 10 minute fără înălbitor
WhatsApp
Perdelele albe au devenit cenușii? Le poți reda culoarea albă cu un truc truc. În cel mai scurt timp și doar cu ingrediente naturale vei reda strălucirea perdelelor.
Trucul bunicilor pentru a albi perdelele în 10 minute fără înălbitor. Sursa foto: freepik.com

Perdelele ne protejează de razele soarelui. Utilitatea lor este incontestabilă, dar periodic au nevoie de o igienă adecvată pentru a nu părea neîngrijite. De fapt, praful se  depune și pe aceste țesături, de aceea trebuie spălate. Cu toate acestea, metoda tradițională a mașinii de spălat ar putea să nu funcționeze atât de bine cum ai sperat.

Iată, așadar, un secret ecologic foarte ușor de aplicat te-ar putea salva. Deloc surprinzător, bunicile au folosit acest truc pentru a albi perdelele cenușii în 10 minute.

Pune sare pe buretele de bucătărie. Trucul gospodinelor istețe a fost dezvăluit

Tipul de spălare se va schimba în funcție de materialul perdelelor. Înainte de a le pune în tamburul mașinii de spălat sau de a le curăța în orice alt mod, consultă întotdeauna eticheta. Țesăturile sensibile trebuie tratate cu grijă extremă, pentru a evita deteriorarea lor.

În general, perdelele se spală la 30 de grade manual sau pe un ciclu delicat la mașina de spălat. Centrifuga nu ar trebui să fie folosită în cazul perdelelor.

 

Bunicile au folosit acest truc pentru a albi draperiile cenușii într-un mod natural

 

S-ar putea să fii foarte tentat să folosești înălbitor, dar fii atent. Acest produs este deosebit de agresiv și riscă să deterioreze iremediabil materialul cu care intră în contact. Pentru aceasta, ar fi mai bine să acorzi o șansă soluțiilor ecologice.

Pete galbene de calcar în toaletă? Toate gospodinele au în casă cel mai bun remediu, dar foarte puține îl știu

Unul dintre acestea este cu siguranță oțetul. Există două moduri de utilizare: prima este să-l torni direct în tava de balsam a mașinii de spălat. Alternativ, îl poți adăuga în apă fierbinte și săpun de vase într-un lighean. Pune perdelele în apă cu săpun și așteaptă 10 minute, înainte de a le spăla.

 

Ce să faci pentru a nu călca draperiile după ce le-ai spălat

 

Pentru a evita călcarea perdelelor, poți urma câțiva pași simpli. Când le pui în mașina de spălat, setează o spălare scurtă, la temperatură scăzută. Apoi întinde imediat perdelele, pentru a evita formarea cutelor. 

Mergi în concediu? Ține minte trucul cu care poți securiza ușa camerei de hotel

Dacă dorești, adaugă și o doză de balsam de rufe atunci când le clătești. Acest lucru va crea o patina ușoară care va acționa ca protecție împotriva cutelor. În plus, perdelele vor mirosi frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel