Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Truc de curățare care îndepărtează și cele mai problematice pete. Salvează chiar și suprafețele de marmură!
WhatsApp
Mobilierul și elementele cu suprafețe de marmură sunt piese uimitoare pentru casă, dar necesită o atenție sporită la curățare. Iată cum poți scoate petele de pe ele fără să le strici.
Truc de curățare care îndepărtează și cele mai problematice pete. Salvează chiar și suprafețele de marmură! / Foto: Unsplash

Curățarea acestor piese de mobilier este mai dificilă, deoarece piatra este poroasă și lucruri precum înălbitorul cu clor și oțetul o pot decolora și strica. Astfel, este foarte frustrant atunci când observați o pată și vă faceți griji cu privire la ce puteți face pentru a o repara.

Aceasta a fost experiența unui designer de interior când a văzut o pată maro în formă de inel pe masa ei de marmură, care a costat-o 2.199 de dolari americani.

"Am primit sute de sugestii despre ce să încerc, așa că am început să parcurg lista", a spus ea într-o înregistrare pe Instagram.

 

Care este secretul 

 

Aceasta a încercat pastă de dinți, bicarbonat de sodiu, radieră magică, cataplasmă și alcool și "nimic nu a funcționat". Continuând lista de sugestii, Ruth a dat peste răspuns când a încercat peroxidul de hidrogen.

"Am ajuns în cele din urmă la peroxidul de hidrogen și a început să o scoată. Apoi am adăugat bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la menținerea petei și pentru a scoate pata și bam! Am mai făcut-o încă o dată și a îndepărtat complet pata", a spus ea.

Singurul dezavantaj al tuturor încercărilor de îndepărtare a petelor lui Ruth este că acum trebuie să lustruiască din nou zona în care era pata. Dar ea nu a putut spune dacă peroxidul de hidrogen a deteriorat suprafața, deoarece luciul s-a îndepărtat înainte de a încerca.

Videoclipul lui Ruth a devenit viral cu un milion de vizualizări și a generat o mulțime de discuții în comentarii.

Unii dintre adepții lui Ruth au spus că dificultatea de a îndepărta acea pată este motivul pentru care nu au marmură în casă, în timp ce alții au sugerat metode alternative de curățare.

O persoană a sugerat că suporturile de pahare ar fi mai bune decât să trebuiască să îndepărtezi o pată, dar poți înțelege de ce nu au fost folosite după răspunsul lui Ruth la acest comentariu.

"Spuneți-i copilului meu de 5 ani ," a spus ea.

 

Cum se folosește corect peroxidul de hidrogen pentru scoaterea petelor

 

Potrivit companiei de curățenie din Sydney Maid For You, peroxidul de hidrogen este o modalitate recomandată pentru a scăpa de petele de pe suprafețele de marmură.

"Atunci când aveți de-a face cu pete de mâncare și alte pete organice, cum ar fi cele de cafea, vin, hârtie, tutun și chiar pete de fructe, puteți folosi un amestec de amoniac și peroxid. Veți dori să adăugați câteva picături de amoniac la 12% peroxid de hidrogen și să ștergeți zona cu soluția pentru a îndepărta pata", se arată în ghidul Maid For You's pentru curățarea marmurei.

"Clătiți zona cu apă și uscați-o cu o cârpă moale. Dacă pata este încăpățânată, este posibil să doriți să lăsați soluția să stea o perioadă de timp înainte de a o șterge."

În ceea ce privește curățarea generală a suprafețelor din marmură, rămâi la apă cu săpun și o cârpă delicată și șterge orice deversare cât mai curând posibil pentru a preveni petele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel