Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Truc: Cum să scapi rapid și natural de alergiile de primăvară
WhatsApp
Primăvara înseamnă flori și verdeață multă, iar dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care suferă de alergii sezoniere, înseamnă și nas care curge, strănuturi infinite și alte simptome deranjante. Încercați aceste trucuri simple pentru a ține sub control alergiile sezoniere.
Foto: Unsplash

Alergiile sezoniere - numite și febra fânului și rinita alergică - vă pot face să vă simțiți mizerabil. Dar, înainte de a vă baricada în casă, încercați aceste strategii simple pentru a ține sub control alergiile sezoniere.

Sezonul de alergii poate lovi rapid și puternic, cu crize bruște de strănut, un nas care curge non-stop și mâncărimi la nivelul ochilor care vă fac să vă simțiți mizerabil.

Pentru mulți, calea spre ușurare începe cu zăngănitul unui flacon de pastile - și asta este perfect în regulă.

Dar există și alte opțiuni, mai naturale, care ar putea merita o încercare, spune specialistul în medicină funcțională Melissa Young, MD. Și majoritatea sunt soluții simple care nu necesită îndepărtarea unui capac de siguranță pentru copii.


Remedii naturale pentru alergii

 

Rezolvarea alergiilor sezoniere poate fi doar o chestiune de a găsi și de a aborda cauza principală. "Este vorba de a obține un nivel mai profund de înțelegere a motivului pentru care aveți un răspuns alergic și apoi de a lua măsuri pentru a diminua sau inversa simptomele", explică Dr. Young.

Dar dacă nu sunteți sigur de cauză - fie că este vorba de polenul de copac, ambrozie, mucegai sau praf etc. - ce puteți face pentru a reduce strănutul, strănutul și respirația șuierătoare care apar atunci când factorii declanșatori ai alergiilor sezoniere cresc? Iată opt idei pe care le puteți încerca.

Schimbări în alimentație

 

Știați că mai mult de 70% din sistemul dumneavoastră imunitar se află în intestin? Ceea ce mâncați susține microbiomul din burta dumneavoastră. Așadar, menținerea acestei flore intestinale sănătoase vă poate ajuta sistemul imunitar să facă față mai bine alergenilor.

Sensibilitățile alimentare comune la gluten, lactate și zahăr pot duce la dereglarea sistemului imunitar.

"Realitatea este că mâncăm o mulțime de junk și alimente non-organice cultivate cu aplicarea de pesticide și erbicide", spune Dr. Young. "Alegerea alimentelor curate și organice poate reduce expunerea la toxine care ne alterează funcția sistemului imunitar."

Adăugarea probioticelor în dieta dumneavoastră este un bun început. Cercetările arată că probioticele - care abundă în multe iaurturi și alimente fermentate, cum ar fi varza murată și ceaiul kombucha - pot ajuta la tratarea febrei fânului (rinită alergică).

O dietă de eliminare poate fi, de asemenea, utilă pentru a identifica dacă anumite alimente provoacă inflamații, ceea ce duce la un "intestin permeabil" care agravează simptomele alergiilor sezoniere. "Pot exista chiar legături între anumite alimente și polen", notează Dr. Young. "Este doar o chestiune de a le găsi".

Filtrați aerul

 

Filtrarea aerului din interiorul casei dvs. poate elimina particulele de păr, praf și polen care vă pot face alergiile să o ia razna. Căutați un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA), care elimină aproximativ 99,97% din particulele deranjante din aer.

"Plasarea unui filtru HEPA în dormitor poate face o mare diferență", spune Dr. Young.

Un alt pas simplu? Închideți ferestrele din casă atunci când numărul de polen crește în zona dumneavoastră. Aerul condiționat poate ajuta, de asemenea, prin eliminarea umidității din aer și prin respingerea creșterii mucegaiului și a mucegaiului.

Faceți duș

 

Asigurați-vă că vă spălați bine, în special înainte de a merge la culcare, pentru a vă spăla de orice alergeni.

"Gândiți-vă la părul din urechi și la sprâncene ca la niște bețișoare Q care colectează polenul pe parcursul zilei", spune Dr. Young. "Dacă asta rămâne pe aici în timp ce ești în pat, poate agrava mâncărimile ochilor și congestia nazală în timp ce încerci să dormi bine."

Schimbați lenjeria de pat și hainele de casă mai des

 

Spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână în apă caldă poate reduce expunerea dumneavoastră la alergeni precum praful, polenul și părul de animale. (Dacă puteți suporta, aflați de ce trebuie cu adevărat să vă spălați așternuturile în mod regulat).

De asemenea, schimbați-vă hainele când ajungeți acasă, în cazul în care alergenii s-au agățat de hainele dumneavoastră. Aruncați-le lângă cearceafuri în coșul de rufe.

Spălături nazale cu soluție salină

 

Spălarea sinusurilor cu un vas neti sau o sticlă de stoarcere poate spăla polenul și alți alergeni care și-au găsit drumul înăuntru. Studiile arată eficiența unei bune clătiri a sinusurilor, de asemenea. "Chiar poate oferi o mare ușurare", spune Dr. Young.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel