Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, spaima companiilor de reciclare din Spania: Au furat și sfărâmat jante auto de sute de mii de euro în câteva luni
WhatsApp
Garda Civilă clarifică furtul din Ejea a 70 de tone de jante de aluminiu fragmentate dintr-o companie din Pamplona. Trei cetățeni români au fost depistați. În mai puțin de jumătate de an au furat și sfărâmat jante auto de sute de mii de euro.

Trei cetățeni români - două femei și un bărbat, au fost arestați în Pamplona, după ce Garda Civilă a clarificat furtul a 70 de tone de roți de aluminiu fragmentate dintr-un depozit din Ejea de los Caballeros. Valoarea materialului furat se ridică la 136.000 de euro. Presupușii autori ai acestei infracțiuni au fost arestați la Pamplona.

Totul datează din 5 august, când proprietarul unei companii a depus o plângere la postul Guardia Civil din Ejea de los Caballeros, în care reprezentantul unei companii locale a raportat furtul a 70 de tone de jante de aluminiu fragmentate. În cadrul inspecției oculare efectuate de Garda Civilă s-a putut verifica faptul că gardul perimetral care delimita societatea era rupt, verificându-se existența unor mici fragmente din acest material în jurul gardului și pe drumul din jur.

Au furat și sfărâmat jante auto de sute de mii de euro

 

Investigarea acestei fapte a fost efectuată de către echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile din Ejea care, după ce a analizat informațiile din plângere, a reușit să stabilească faptul că faptele ar fi putut avea loc între lunile februarie și iulie, deoarece acestea au coincis cu intrarea materialului din care făcea parte și cu detectarea faptei de către directorul societății. 

Continuând cercetările și având suspiciunea că posibilii autori ar fi putut vinde bunurile furate într-o firmă de reciclare a metalelor, specialiștii au făcut cercetări cu privire la acest tip de afacere aflată în zonă. Ei au avut dreptate, deoarece au localizat un magazin de fier vechi din localitatea navarra Noáin, în care intraseră 61 de tone de acest material începând cu luna martie, verificând existența a 11.140 de kilograme de jante de aluminiu fragmentate ale căror caracteristici coincideau cu cele descrise în plângere.

Trei români, spaima companiilor de reciclare din Spania

 

De asemenea, agenții au reușit să identifice cele patru persoane care au efectuat vânzarea între martie și august, precum și caracteristicile vehiculului folosit. După ce materialul i-a fost arătat reclamantului, acesta l-a recunoscut ca făcând parte din materialul care fusese furat din compania sa.

În urma acestei operațiuni, trei persoane, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, de naționalitate română și cu domiciliul în Pamplona, au fost arestate în Pamplona, ca presupuși autori ai unei infracțiuni în formă continuată de furt calificat cu forța asupra bunurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel