Dacă serviciul sau copiii vă lasă adesea puțin timp pentru a pregăti o cină de la zero, pentru toată familia, noi avem soluția. Cu câteva sfaturi de planificare a meselor și idei de preparate rapide, ușoare și bune pentru copii, puteți face ca familia dumneavoastră să mănânce o cină caldă, gătită în casă. În plus, veți economisiți bani și va fi gata în mai puțin timp decât dacă vei comanda de la restaurant.
Ingrediente
- 350 g de penne
- 1 lingură de ulei de măsline
- 5 linguri de capere , scurse, clătite și uscate cu hârtie de bucătărie
- 185 g borcan de măsline negre fără sâmburi , scurse și tocate grosier
- coaja și sucul de la 1 lămâie verde
- 2 conserve de 200 g de ton în apă de izvor, scurse
- 4 linguri de parmezan ras
- ½ pachet mic de busuioc, cu frunze culese
Modul de preparare
PASUL 1
Puneți la fiert o cratiță mare cu apă sărată și fierbeți pennele cu 1 minut mai puțin decât instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți apa, păstrând o cană din apa de gătit, și lăsați pastele în strecurătoare.
PASUL 2
Încălziți uleiul în aceeași tigaie în care ați gătit pastele, la foc mediu-mare. Când este fierbinte, adăugați caperele și amestecați pentru a le acoperi cu ulei. Când caperele încep să se spargă, reduceți focul și adăugați măslinele, coaja și sucul de lime și tonul. Se amestecă, apoi se întorc pastele în tigaie cu apa de gătit rezervată. Se adaugă parmezanul și busuiocul și se condimentează cu piper negru.
Ingrediente
- 4 linguri de salsa picantă dintr-un borcan
- 2 tortillas mari din făină, cu semințe sau simple
- o cutie de 215 g de fasole boabe, scursă și pasată grosier
- 1 ceapă de primăvară, tocată mărunt
- 50 g resturi de pui la cuptor, mărunțit (folosiți ultima bucată de carne de pe carcasă)
- 85 g de brânză Cheddar rasă
- ½ pachet de 20 g de coriandru, frunze tocate (opțional)
- ulei, pentru ungere
Modul de preparare
PASUL 1
Întindeți 2 linguri de salsa pe fiecare tortilla, apoi acoperiți uniform una dintre ele cu fasolea, ceapa de primăvară, puiul și cașcavalul. Împrăștiați cu coriandru, dacă aveți. Faceți sandvișuri cu cealaltă tortilla, apoi ungeți-o cu ulei.
PASUL 2
Încingeți o tigaie mare, apoi gătiți tortilla, cu partea cu uleiul în jos, timp de 4 minute. Întoarceți-o cu grijă cu o paletă (sau cu ajutorul unei farfurii și strecurați-o înapoi în tigaie), apoi gătiți-o timp de 2 minute pe cealaltă parte, până când devine aurie. Se servește tăiată în felii.
Idee de umplutură alternativă: Amestecați resturile de pui prăjit cu brânză rasă și ceapă verde tocată.
Sfat de servire: Încercați să serviți tortilla cu felii de avocado și coriandru amestecate cu puțin suc de lămâie.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 linguriță de pastă chipotle
- 1 lămâie verde, cu zeamă
- 1-2 felii de brânză
- 1 chiflă
- ½ avocado
- 2 roșii cherry, tăiate mărunt
- 3-4 felii de ardei iute murat, tocate mărunt
- ½ cățel de usturoi mic, ras fin
Modul de preparare
PASUL 1
Puneți pieptul de pui între două bucăți de folie alimentară și bateți-l cu ajutorul unui rulou de bucătărie sau a unei tigăi până la o grosime de aproximativ 1 cm. Amestecați pasta de chipotle cu jumătate din sucul de lime și întindeți-o peste pui.
PASUL 2
Se încălzește o tigaie de grătar la foc mare. Odată încinsă, gătiți puiul timp de 3 minute pe fiecare parte, până când este bine pătruns, adăugând brânza pentru ultimele 2 minute de gătire. Adăugați chifla, cu partea tăiată în jos, în tigaia cu grătar pentru a se prăji ușor. Se condimentează puiul.
PASUL 3
Între timp, zdrobiți avocado cu restul sucului de lămâie verde. Adăugați roșiile cherry, jalapeńo și usturoiul și asezonați cu puțină sare. Întindeți peste baza chiflei, apoi adăugați puiul, urmat de partea de sus a chiflei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News