Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei oameni, răpuși de o pneumonie misterioasă, care NU este Covid. Ministerul Sănătății: "Suntem cu toții în alertă"
WhatsApp
O pneumonie misterioasă a fost depistată în Argentina, unde a ucis trei persoane. În total, au fost diagnosticați nouă pacienți. OMS monitorizează epidemia.
Foto ILUSTRATIV

Trei persoane au fost ucise în Argentina de o pneumonie misterioasă a cărei origine este necunoscută. Acest lucru a fost anunțat de Luis Medina Ruiz, ministrul Sănătății din provincia argentiniană Tucuman, care a explicat: "Suntem cu toții în alertă". Până în prezent, au fost diagnosticați nouă pacienți.

'Pacienții au în comun o afecțiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală și afectarea radiografiilor foarte asemănătoare cu Coronavirusul. Dar acest lucru este exclus', a continuat Ruiz în cadrul conferinței de presă. 'Suntem cu toții în alertă, motiv pentru care emitem ghiduri pentru unitățile de terapie intensivă publice și private în cazul în care se vor afla în situația de a trata pacienți cu aceste simptome, în special pentru a face un diagnostic corect cu toate protocoalele necesare și cu EPI, așa cum se recomandă pentru toți pacienții cu afecțiuni respiratorii.

Trei oameni, răpuși de o pneumonie misterioasă, care NU este Covid

 

Așadar, nu este Covid-19, dar nici gripă și Hantavirus sau apendicită Legionella. Toți pacienții diagnosticați cu această pneumonie au fost supuși unor analize specifice la Institutul Malbran din Buenos Aires, în timp ce centrul din Tucuman unde au fost depistate cazurile, Luz Médica, o clinică privată din orașul San Miguel de Tucuman, a fost plasat în izolare.

Pacientul zero a fost identificat ca fiind o femeie în vârstă de 70 de ani care a fost internată la Luz Médica pentru o operație de rutină înainte de a dezvolta o infecție pulmonară pe 18 august. Un medic și o asistentă au murit ulterior, în timp ce pacientul care a prezentat primele simptome a decedat joia trecută. Între timp, alți nouă pacienți au fost identificați, dintre care patru se află la terapie intensivă, în timp ce alți trei sunt în tratament ambulatoriu.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) monitorizează focarul.

 

Vezi și:

Spania anunță decesul a doi copii, în urma unui focar misterios de hepatită acută

 

Un băiat de șase ani din Murcia și un bebeluș de 15 luni din Andaluzia au murit, pe fondul celor 46 de cazuri de hepatită misterioasă raportate în rândul copiilor din Spania.  

Ministerul spaniol al Sănătății a raportat primele decese cauzate de o epidemie misterioasă de hepatită acută la copii. Joi, 4 august, autoritățile au anunțat că ambii copii, un băiat de 6 ani din Murcia și un bebeluș de 15 luni din Andaluzia, au murit după ce au fost supuși unui transplant de ficat. 

Potrivit Ministerului Sănătății, dintre cele 46 de cazuri depistate în Spania, până în prezent a fost necesară efectuarea a trei transplanturi. A treia procedură a fost făcută unei fetițe de 3 ani din Aragon, care a răspuns bine la operație.

Hepatita este de origine necunoscută

 

Ministerul a reasigurat publicul că, din cele 46 de cazuri depistate până în prezent, rezultatul clinic a fost pozitiv în 43 dintre ele. Cazurile ciudate, ale căror origini sunt necunoscute, au fost depistate la copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani, mai mult de jumătate (60 la sută) dintre cazuri fiind la fete, potrivit datelor recente ale Ministerului Sănătății.

Situația la nivel mondial

 

Cazurile de hepatită în rândul copiilor nu sunt însă izolate de Spania. Până la sfârșitul lunii iunie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) identificase 894 de cazuri suspecte de hepatită acută la copii în întreaga lume - dintre care 30 la sută au dus la tratament spitalicesc.

Până la 30 iunie, 473 de cazuri de hepatită acută au fost raportate în Europa în 21 de țări. Țările europene cu cele mai multe cazuri până în prezent sunt: Belgia (14), Italia (35), Portugalia (19), Spania (40) și Regatul Unit (268).

Majoritatea - 77 la sută - dintre cele mai grave infecții au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între zero și cinci ani.

În Spania, Madridul a înregistrat cele mai multe cazuri până în prezent, cu 15. Urmează Catalonia (9); Galicia (5); Insulele Baleare (4); Castilla-La Mancha și Murcia (ambele cu 3 cazuri); Castilla y León și Andaluzia (2, fără a lua în calcul copilul care a murit), iar Aragon și Insulele Canare au avut câte un caz fiecare.

Primele cazuri raportate au început la începutul lunii ianuarie și, la fel ca tendința europeană mai largă, vârsta medie a cazurilor din Spania este foarte mică - 5,3 ani în medie, cu o vârstă medie de 4 ani - iar majoritatea (64,4 %) cazurilor au fost înregistrate în rândul fetelor tinere. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
28 ian 2023, 15:05
DCBusiness.ro
28 ian 2023, 13:32
Astrosens.ro
23 ian 2023, 15:55
Astrosens.ro
23 ian 2023, 15:55
DefenseRomania.ro
21 ian 2023, 21:04
Spectacola.ro
28 ian 2023, 15:05
DefenseRomania.ro
21 ian 2023, 21:04
DCNews.ro
28 ian 2023, 18:23
DCBusiness.ro
28 ian 2023, 13:32
DCMedical.ro
28 ian 2023, 14:43
RadioDCNews.ro
26 ian 2023, 12:11
DCMedical.ro
28 ian 2023, 14:43
RadioDCNews.ro
26 ian 2023, 12:11
DCNews.ro
28 ian 2023, 18:23