Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traian Băsescu: Resping atitudinea extremiştilor unguri şi a UDMR care nu îi mai reprezintă pe minoritarii unguri
WhatsApp
Traian Băsescu a condamnat incidentul de la Dărmâneşti și a declarat că extremiştii unguri au ţinut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce arată primitivism.

 

"Pentru că vorbim despre un cimitir militar în care sunt 1143 de soldaţi din care 984 eroi necunoscuţi şi nu sunt numai români, sunt militari unguri, italieni, germani, sârbi, austrieci, ruşi căzuţi la datorie. Indiferent în ce direcţie a frontului au fost orice creştin merită o cruce şi asta este expresia acestui cimitir militar în care românii au tratat cu respect orice militar. Din păcate, extremiştii unguri au ţinut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce arată primitivism. Din păcate, acest eveniment vine după un şir de evenimente susţinute de UDMR  de neplăcute şi, aş spune, şovine. (...)

Au adoptat cu neruşinare în sfidarea statului român ca însemne ale lor imnul Ungariei şi drapelul Ungariei în condiţiile în care UDMR este o formaţiune politică românească membră a Parlamentului român unde fiecare dintre ei au jurat loialitate faţă de statul român.

Mi-aş dori ca aceşti primitivi care au învelit crucile soldaţilor români să răspundă în faţa legii pentru profanare. Povestea cu să vedem/ să analizăm dacă e pe pământul Harghitei sau pe teritoriul Bacăului este o poveste artificială care nu justifica sub nicio formă profanarea crucilor, mormintelor soldaţilor român căzuţi la datorie. Aş vrea ca această declaraţie să fie un semnal de protest împotriva atitudinilor primitivilor cetăţeni români de etnie maghiară. Nu mă refer la toţi minoritarii unguri pe care îi respect fără rezerve, dar resping atitudinea extremiştilor unguri şi a UDMR care nu îi mai reprezintă pe minoritarii unguri decât un tronson foarte scurt al extremiştilor",  a declarat Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel