Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură
WhatsApp
Tortul Susanna este un desert tipic orațului italian Parma. Acesta se găsește în toate patiseriile și brutăriile din oraș și este prezent în meniurile restaurantelor locale. Tortul Susanna este o tartă gustoasă, care se topește în gură. Un blat parfumat și o umplutură delicată de cremă de ricotta, acoperită cu un strat delicios de ciocolată neagră te vor cuceri imediat. putem spune că acest desert este  o prăjitură a bunicii, făcută din ingrediente simple: făină, ouă, zahăr, unt, ricotta, smântână și ciocolată neagră. 
Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gura

Vă prezentam azi o rețetă foarte ușor de făcut, perfectă pentru desertul de duminică. Rețeta clasică poate fi modificată după preferință. Puteți folosi cremă Nutella sau ciocolată neagră cu cafea, rom, scorțișoară, ardei iute. De asemenea, în crema de ricotta puteți adăuga fulgi de ciocolată neagră sau migdale tocate.  

 

Ingrediente pentru tartă:

100 g zahăr,

2 gălbenușuri și un ou întreg,

300 g de făină,

100 g unt,

1 plic de praf de copt,

20 g praf de cacao neîndulcită.

 

Ingrediente pentru cremă:

 

400 g de ricotta din lapte de vacă,

4 gălbenușuri,

150 g zahăr,

50 g unt topit.

 

Ingrediente pentru decor:

200 g de ciocolată neagră,

80 g smântână lichidă pentru deserturi

 

Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură. Pregătirea

 

Într-un bol mare se pun 2 gălbenușuri și un ou întreg, care se  mixează cu cele 100 grame de zahar.  Ulterior, se adaugă 100 grame de unt, continuând să mixați. 

 

Vă sugerăm să preparați și: Tiramisu cu ricotta și miere. O rețetă ușoară și delicioasă. Trucul pentru o cremă pufoasă și aromată

 

Următorul pas este să adăugați în compoziție cele 300 grame de făină, praful de copt și 20 grame de cacao neîndulcită. Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină se toarnă compoziția.   

Încercați și: Tort Ciocco Cola. Un desert original și extrem de delicios! Aveți nevoie de un pahar de Coca Cola

 

Acum este momentul pentru cremă. Într-un castron, se pun cele 400 gram de de ricotta din lapte de vacă, 4 gălbenușuri, 150 grame zahăr și 50 grame de unt topit. Toate ingredientele se mixează, până obțineți un amestec cremos. Turnați crema peste blatul din tavă și nivelați.

Ar putea să vă placă și: Prăjitură super cremoasă cu ricotta și iaurt. Un desert ușor, cu doar 150 de calorii

 

Desertul se coace într-un cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 30 de minute, verificând mereu cu o scobitoare. Între timp, topiți ciocolata neagră în cuptorul cu microunde. Adăugați smântână lichidă pentru dulciuri și amestecați.  Cu o spatulă, ungeți suprafața tartei fierbinți cu această glazură fierbinte.  Lăsați-l apoi să se răcească și puneți-l în frigider. Când desertul este rece, scoateți-l din tavă și transferați-l în tava de servire. Păstrați tortul Susanna la frigider. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel