Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort super pufos din doar trei ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie. Prepară această rețetă veche din Italia și te vei linge pe degete
WhatsApp
Ai crede că poți face un tort super înalt și pufos folosind doar trei ingrediente de bază pe care trebuie să le ai în bucătărie? Pai da, această prăjitură ușoară este o rețetă veche din Italia, motiv pentru care se numește Genovese sau Genoise. 
Tort super pufos din doar trei ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie. Prepară această rețetă veche din Italia și te vei linge pe degete. FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net

Această rețetă este un clasic al patiseriei datorită ușurinței și versatilității sale în utilizare, care variază de la prăjituri stratificate până la rulouri elvețiene.

Vrem să vă învățăm cum să faceți o prăjitură cu trei ingrediente: ouă, zahăr și făină. De asemenea, dacă doriți să aveți o prăjitură mai umedă, puteți adăuga un strop de unt topit și puteți aroma cu esență de vanilie, esență de portocală, coaja de lămâie.

Budincă de griș. Prăjitura mai bună decât orice! Adu-ți aminte de gustul copilăriei și pregătește acest preparat chiar azi!

 

Tort super pufos din doar trei ingrediente

 

- 3 ouă

- 90 de grame de zahăr

- 90 de grame de făină.

Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie!

 

Tort super pufos din doar trei ingrediente - Mod de preparare

 

Începeți prin a bate ouăle împreună cu zahărul timp de aproximativ 10 minute. Înainte de a bate, puteți aroma această prăjitură cu esență de vanilie, esență de portocală, coaja de lămâie etc.

Când amestecul de ouă este gata, veți vedea o spumă groasă, aproape galbenă albicioasă. Mai presus de toate, îți vei da seama că este gata atunci când ridici puțin din amestec, iar linia făcută va rămâne pentru câteva secunde.

Continuați să încorporați făina cernută și începeți să amestecați. Folosiți o spatulă de cauciuc cu mișcări circulare de sus în jos. Asigurați-vă că nu rămân cocoloașe sau că făina nu s-a așezat pe fundul vasului.

Se toarnă într-o formă de 18 cm cu hartie de copt pe bază. 

Imediat mergeți la cuptorul preîncălzit la 170 ºC și coaceți timp de 10 până la 15 minute sau până când când trece testul scobitorii.

Scoateți și lăsați să se răcească. Nu vă faceți griji dacă observați că, atunci când se răcește, burta acestui tort se aplatizează și se încrețește.

Când este rece, treceți un cuțit prin pereții formei pentru a desprinde pandișpanul de casă și pentru a-l scoate din formă, nu uitați să scoateți hârtia de pergament.

Chak-chak cu miere. Oaspeții tăi se vor „bate” de la ele. Un super desert!

Decorați și serviți! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt               
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g               
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G               

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel