Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. Un desert super rapid, cu doar 150 de calorii pe porție
WhatsApp
Tortul Sirtaki cu crema de iaurt grecesc se face rapid și are doar 150 de calorii! Acest tort este cu adevărat excelent și vă va cuceri iremediabil. Procedura este foarte simplă chiar și pentru cofetarii începători, iar rezultatul a uimi pe toată lumea!
Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. Un desert super rapid, cu doar 150 de calorii pe porție

Publicitate

Ingrediente pentru blat: 

2 gălbenușuri (puneți deoparte albușurile pentru crema de iaurt),

50 de grame de stevia,

40 ml ulei de semințe,

40 gr iaurt grecesc,

200 gr făină,

1 linguriță praf de copt.

 

Ingrediente pentru cremă: 

2 albușuri

400 grame iaurt grecesc,

70 grame stevia,

3 linguri de făină.

 

Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. Un desert super rapid, cu doar 150 de calorii pe porție. Mod de pregătire

 

 

Punem cele două gălbenușuri într-un castron, adăugăm stevia și le mixăm până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm apoi  40 ml de ulei de semințe și iaurtul grecesc. Oprim mixerul și adăugăm făina, pe care o încorporăm cu ajutorul unei spatule. Apoi frământăm manual aluatul. După ce aluatul este frământat și sfărâmat, lăsați-l deoparte să se odihnească.

 

Ați putea încerca: Tort de ciocolată, cu doar 140 de calorii. Fără făină și fără unt, este gata în 5 minute

 

Acum este  momentul să pregătim crema de iaurt. Puneți iaurtul într-un castron și adăugați făina, amestecați bine, adăugați stevia și mixați cu telul electric. Separat bateți albușurile și încorporați-le în iaurt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus. de asemenea, în crema de iaurt puteți adăuga bucăți de fructe proaspete: căpșuni, ananas sau fructe de pădure. La final, adăugați 30 de grame de cacao neîndulcită, continuând să amestecați bine.

 Vedeți și: Tort dietetic cu iaurt și nucă de cocos. Fără coacere și simplu de făcut. Are un singur neajuns: se termină prea repede

 

Într-o tigaie cu diametrul de 20 cm, pe care ați uns-o cu unt ți ați tapetați-o cu făină, așezați jumătate din aluatul sfărâmat. Adăugați crema în iaurt și acoperiți-o cu restul de aluat sfărâmat.

 

Ați putea prepara si: Înghețată din fructe. Se prepara în două minute și are doar 170 de calorii! Un desert senzațional, recomandat în zilele de vară

 

Tortul se coace într-un  cuptor ventilat, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute, până când suprafața devine aurie. Opriți cuptorul și lăsați tortul să se răcească înainte de a-l scoate din tavă. Înainte de a-l servi, decorați-l cu zahăr glazură. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel