Ingrediente pentru blat:
2 gălbenușuri (puneți deoparte albușurile pentru crema de iaurt),
50 de grame de stevia,
40 ml ulei de semințe,
40 gr iaurt grecesc,
200 gr făină,
1 linguriță praf de copt.
Ingrediente pentru cremă:
2 albușuri
400 grame iaurt grecesc,
70 grame stevia,
3 linguri de făină.
Punem cele două gălbenușuri într-un castron, adăugăm stevia și le mixăm până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm apoi 40 ml de ulei de semințe și iaurtul grecesc. Oprim mixerul și adăugăm făina, pe care o încorporăm cu ajutorul unei spatule. Apoi frământăm manual aluatul. După ce aluatul este frământat și sfărâmat, lăsați-l deoparte să se odihnească.
Ați putea încerca: Tort de ciocolată, cu doar 140 de calorii. Fără făină și fără unt, este gata în 5 minute
Acum este momentul să pregătim crema de iaurt. Puneți iaurtul într-un castron și adăugați făina, amestecați bine, adăugați stevia și mixați cu telul electric. Separat bateți albușurile și încorporați-le în iaurt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus. de asemenea, în crema de iaurt puteți adăuga bucăți de fructe proaspete: căpșuni, ananas sau fructe de pădure. La final, adăugați 30 de grame de cacao neîndulcită, continuând să amestecați bine.
Într-o tigaie cu diametrul de 20 cm, pe care ați uns-o cu unt ți ați tapetați-o cu făină, așezați jumătate din aluatul sfărâmat. Adăugați crema în iaurt și acoperiți-o cu restul de aluat sfărâmat.
Ați putea prepara si: Înghețată din fructe. Se prepara în două minute și are doar 170 de calorii! Un desert senzațional, recomandat în zilele de vară
Tortul se coace într-un cuptor ventilat, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute, până când suprafața devine aurie. Opriți cuptorul și lăsați tortul să se răcească înainte de a-l scoate din tavă. Înainte de a-l servi, decorați-l cu zahăr glazură. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News