Este o prăjitură atât de cremoasă și se prepară atât de ușor și de repede încât va deveni un element de bază în casa ta. Sigur că aveți ingredientele acasă, deci ce mai așteptați pentru a-l pregăti și lăsați-i pe ai voștri cu gura căscată.
Ingrediente (pentru 6 persoane)
4 ouă mărimea L
250 g cremă de brânză tip Philadelphia
200 g lapte condensat
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Pregătiți tava. Am folosit o matriță detașabilă de 20 centimetri în diametru pe 10 în adâncime. Deschideți tava, așezați hârtia pe bază, închideți și tăiați hârtia în exces. Ungeți pereții și baza cu puțin unt.
Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite.
Amestecați albușul cu un tel sau un mixer.
Mixați gălbenușurile. Așezați crema de brânză în vasul gălbenușurilor și, fără a fi nevoie să curățați tijele, bateți până obțineți un amestec cremos, fără bulgări. Adăugați laptele condensat și continuați să bateți până se integrează.
Adăugați albușurile la gălbenușuri puțin câte puțin și cu mișcări de învăluire. Aveți grijă să ajungeți bine la bază, astfel încât totul să fie amestecat în mod egal.
Se toarnă amestecul în tavă. Am pus folie de aluminiu pe bază pentru că o voi face la bain-marie și, deoarece este o matriță detașabilă, nu vreau să se ude tortul.
Puneți tortul într-un recipient mai mare și puneți apă fierbinte pe bază, de doi sau trei centimetri.
Gătiți tortul. Așezați tortul la cel mai mic nivel al cuptorului și coaceți-l la 180 de grade cu căldura dedesubt timp de 30 de minute. Dacă vă place să fie maro deasupra, încălziți-l deasupra timp de 5 minute.
Lăsați-l să se răcească cu ușa cuptorului întredeschisă. Scoateți din cuptor după o jumătate de oră.
Desfaceți tortul și lăsați-l pe un raft să se răcească la temperatura camerei.
Îl poți decora cu puțin zahăr glazură deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News