Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort pufos cu mere și lămâie. O rețetă ingenioasă pentru a nu arunca fructele care începe să se strice
WhatsApp
Chec pufos cu mere și lămâie este un desert ideal pentru zilele în care sunteți prea ocupați să gătiți sau când vreți ceva dulce rapid.
Tort pufos cu mere și lămâie. O rețetă ingenioasă pentru a nu arunca fructele care începe să se strice

Chec pufos cu mere și lămâie este o rețetă ingenioasă pentru a nu arunca merele care încep să se strice.

Ingrediente pentru 10 persoane

110 g unt 

110 g zahăr 

4 ouă

250 g făină de grâu

10 g praf de copt

un vârf de sare

coaja de la o lămâie

sucul de la o lămâie

5ml esență de vanilie

3 mere mici

100 g zahăr pudră pentru decor

 

Chec pufos cu mere și lămâie - Mod de preparare

 

Batem untul și zahărul într-un castron adânc și larg până obținem un amestec cremos și albicios. Adăugați ouăle, pe rând și amestecați bine înainte de a adăuga următorul ingredient. Adăugați esența de vanilie, sucul de lămâie (rezervând două linguri pentru glazura finală) și amestecați pentru a se integra.

Într-un recipient separat, amestecați bine făina, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugați amestecul în recipientul anterior, încetul cu încetul și amestecând bine, astfel încât să nu existe bulgări. Curățați și radeți merele și amestecați ușor până la obținerea unei mase omogene. Umplem cu ea o tavă de tort de 28 cm, cu baza și pereții unși și acoperiți cu hârtie de copt.

Introducem matrița în jumătatea inferioară a cuptorului, preîncălzită la 180 ° C cu căldură în sus și în jos, și coacem aproximativ 45-50 de minute. Se lasă să se răcească înainte de a acoperi cu glazură de lămâie, pe care o pregătim amestecând zahărul pudră cu cele doua linguri rezervate de suc de lămâie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel