Tort Pădurea Neagră este un desert delicios, perfect pentru ocazii speciale, constând într-o bază de ciocolată, tăiată în 3 straturi, îmbibată în sirop de cireșe și lichior de cireșe și apoi umplută cu frișcă și cireșe în sirop.
Bucățile de ciocolată neagră sunt folosite pentru a decora partea laterală și suprafața tortului.
Câteva tușe de frișcă și încă câteva vișine sau cireșe confiate, iar desertul este gata să vă uimească oaspeții: un adevărat răsfăț pentru ochi și, bineînțeles, pentru papilele gustative.
Pentru blat ai nevoie de:
- 6 ouă
- 160 g zahăr pudră
- 120 g făină
- 150 g ciocolată neagră
- 140 g unt
- 8 g praf de copt
Pentru topping ai nevoie de:
- 40 g lichior de cireșe
- 270 g sirop de cireșe
Pentru umplutură și acoperire ai nevoie de:
- 1 l de smântână pentru deserturi (proaspătă sau frișcă)
- 110 g zahăr pudră
- 200 g cireșe negre în sirop
Pentru decor ai nevoie de:
- 200 g ciocolată neagră
- vișine sau cireșe în sirop, după gust
Mai întâi de toate combinăm ciocolata neagră și untul și le topim împreună: putem folosi cuptorul cu microunde sau putem topi la bain-marie. Se amestecă bine pentru a se omogeniza, apoi se lasă să se răcească în timp ce ne ocupăm de restul.
Se separă gălbenușurile și albușurile. Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul și se amestecă până devin cremoase. Apoi adăugăm amestecul de unt și ciocolată.
Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă cu o spatulă. Bateți albușurile până devin tari și adăugați-le puțin câte puțin, amestecând ușor.
Când amestecul pentru bază este gata, se toarnă într-o formă de tort de 22 cm cu balamale, unsă cu unt și tapetată cu făină, și se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 170° timp de 40 de minute, sau la 180° timp de 40-50 de minute dacă cuptorul este static.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească complet.
Se bate smântâna cu zahărul: o vom folosi atât pentru umplutură, cât și pentru a acoperi și decora tortul Pădurea Neagră.
Folosind un cuțit zimțat, tăiați blatul de ciocolată în 3 discuri de aceeași grosime. Așezăm prima parte pe platoul de servit, pe care am pus în prealabil hârtie de copt.
Se iau cireșele sau vișinele în sirop și se separă de siropul în care sunt scufundate. Apoi adăugați lichiorul de la sirop și folosiți acest lichid pentru a însiropa baza de ciocolată.
Distribuim aproximativ o treime din cremă, adăugăm câteva cireșe negre în sirop (jumătate sau întregi); acoperim cu al doilea disc și repetăm pașii. În final, încheiem cu ultima felie de blat.
Însiropează suprafața blatului și presează ușor pentru a nivela straturile în interior. Acoperim întreaga prăjitură cu un strat de cremă.
Se toacă ciocolata și se folosește pentru a decora marginile tortului, făcând-o să se lipească de cremă. Îndepărtați benzile de hârtie de copt de pe farfurie și excesul de ciocolată.
Se decorează partea de sus a tortului cu câteva șuvițe de frișcă, cireșe și aproximativ 100 g de ciocolată tăiată cu un curățător de legume.
Tortul nostru Pădurea Neagră este gata să fie servit!
Dacă intenționați să oferiți copiilor acest Tort Pădurea neagră, puteți însiropa prăjitura fără lichior, pur și simplu diluând siropul de vișine cu apă. Efectul va fi la fel de bun și toți vor putea să mănânce.
În ceea ce privește decorul, putem alege să folosim aceleași vișine în sirop ca la umplutură sau vișine confiate.
Pentru a obține buclele de ciocolată, păstrați tableta la temperatura camerei: dacă ciocolata este prea tare, va avea tendința de a se rupe în fulgi sau bucăți mici.
Dacă ți-a plăcut această rețetă cu siguranță îți va plăcea și rețeta originală de Tiramisu, din doar 5 ingrediente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News