Tortul Matcha este un desert foarte sățios, deci este mai bine să puneți o felie mai mică în farfurie. Păstrați-l la frigider, astfel încât crema să rămână fermă și scoateți cu 20 de minute înainte de a o servi la masă.
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g unt
250 g zahăr măcinat fin
4 ouă
250 g făină de grâu
1 lingură de drojdie
4 linguri ceai matcha
20 ml. lapte
Pentru crema de portocale:
150 g unt
300 g zahăr măcinat fin
40 ml suc de portocale
Jumătate de cană de coajă de portocală
Bateți untul cu zahărul până obțineți un amestec pufos. Adăugați ouăle pe rând și adăugați o lingură de făină la final. Adăugați ceaiul matcha, restul de făină și laptele până obțineți un amestec omogen.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă și se coace timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Lăsați să se răcească și tăiați blatul.
Pentru crema de portocale, bateți untul împreună cu zahărul. Adăugați sucul de portocale și coaja până obțineți crema. Se toarnă crema de portocale peste tortul matcha și se ornează cu coajă de portocală, dacă se dorește.
Îl puteți pune la frigider timp de o jumătate de oră înainte de servire.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News