Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant
WhatsApp
Tortul Matcha este din ceai verde japonez și cremă de portocale. Gustul este delicios și combinat cu portocala și mai delicios. Rezultatul este demențial!
Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant

Tortul Matcha este un desert foarte sățios, deci este mai bine să puneți o felie mai mică în farfurie. Păstrați-l la frigider, astfel încât crema să rămână fermă și scoateți cu 20 de minute înainte de a o servi la masă.

Vezi și: Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși

Ingrediente:

Pentru blat:

250 g unt

250 g zahăr măcinat fin

4 ouă

250 g făină de grâu

1 lingură de drojdie

4 linguri ceai matcha

20 ml. lapte

Pentru crema de portocale:

150 g unt

300 g zahăr măcinat fin

40 ml suc de portocale

Jumătate de cană de coajă de portocală

 

Tort Matcha - Mod de preparare

 

Bateți untul cu zahărul până obțineți un amestec pufos. Adăugați ouăle pe rând și adăugați o lingură de făină la final. Adăugați ceaiul matcha, restul de făină și laptele până obțineți un amestec omogen.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă și se coace timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Lăsați să se răcească și tăiați blatul.

Pentru crema de portocale, bateți untul împreună cu zahărul. Adăugați sucul de portocale și coaja până obțineți crema. Se toarnă crema de portocale peste tortul matcha și se ornează cu coajă de portocală, dacă se dorește.

Îl puteți pune la frigider timp de o jumătate de oră înainte de servire.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel