Tort Margherita sau pandișpan italian. Un desert delicios dintr-un minim de ingrediente. Pufos, umed și gustos
Ingrediente:
-100 gr de făină;
-100 gr de amidon;
-12 gr de praf de copt;
-4 ouă;
-1 praf de sare;
-150 gr de zahăr;
-1 linguriță de zahăr vanilat;
-80 gr de unt;
-1-2 linguri de zahăr pudră.
Într-un castron bateți ouăle cu sare și zahăr timp de 5-7 minute. Trebuie să obțineți o spumă densă, pufoasă și deschisă la culoare. Adăugați zahărul vanilat și amestecați.
Încercați și: Prăjitura cu apă. Este gata într-o clipa și cu doar 170 de calorii
Combinați făina, amidonul și praful de copt, apoi cerneți amestecul în vasul cu ouă și amestecați cu telul, cu mișcări de jos în sus.Topiți untul și adăugați-l în vasul cu aluat, amestecând cu grijă.
Vă sugerăm și: Tartă cu brânză și alune. Un desert irezistibil, fraged și aromat. Secretul cofetarilor italieni s-a aflat
Tapetați baza unei forme detașabile, cu diametrul 20-22 cm cu hârtie de copt, turnați aluatul și coaceți tortul într-un cuptor preîncălzit până la 180°С, timp de aproximativ 30 de minute, fără să deschideți ușa cuptorului.
Ar putea să vă placă și: Tartă cremoasă cu fructe de pădure. Este gata în câteva minute și are doar 130 de calorii
Lăsați tortul să se răcească 10 minute în formă, apoi scoateți pandișpanul din tavă și puneți-l pe un platou. Presărați tortul din abundență cu zahăr pudră și âl puteți servi lângă un pahar de lapte cald sau lângă o ceașcă de cafea. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News