Iată rețeta pentru tortul magic „Lacrimile îngerilor”. Când se răcește, la suprafață, apar picături de chihlimbar. Baza este un aluat fraged, apoi un strat cremos, care se topește în gură, iar deasupra - un sufleu lejer, pe care se formează „lacrimile îngerilor”.
Citește și: Prăjitura Dalia - Un desert răcoros foarte simplu de făcut
Aluat
Făină de grâu - 150 g.
Unt - 80 g.
Zahăr - 20 g,
Ouă - 1 buc,
Praf de copt - 5 g.
Cremă
Brânză de vaci (orice conținut de grăsime) - 450 g,
Zahăr - 100 g,
Făină - 15 g,
Smântână - 80 g,
Gălbenuș de ou - 3 buc.
Zahăr vanilat - după gust.
Sufleu
Zahăr - 70 g,
Albuș de ou - 3 buc,
Zahăr vanilat - după gust.
Cerneți făina cu praful de copt, adăugați untul rece, zahărul și amestecați cu mâinile (repede pentru ca untul să nu se topească prea mult).
Adăugați oul și frământați aluatul. Se pune într-o pungă și se pune la frigider.
În acest moment, realizăm umplutură. Pentru a face acest lucru, puneți toate ingredientele pentru cremă într-un vas și amestecați bine cu un blender de imersie până la o consistență netedă (până când boabele de caș dispar).
Căptușiți partea de jos a formei de tort cu pergament. Diametrul matriței trebuie să fie de 24 - 26 cm. Întindeți aluatul drept cu mâinile, formând laturi de aproximativ 1 -1,5 cm înălțime. Aluatul rămas se sfărâmă cu o furculița.
Puneți crema peste aluat, neteziți și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, bateți albușurile cu zahărul și zahăr vanilat. Este important - nu este nevoie să bateți până devine o bezea tare, albușul ar trebui să se scurgă din bolul de mixer.
Scoatem torul din cuptor, reducem imediat cuptorul la 160-150 de grade. Albușul se toarcă direct peste tortul fierbinte. Apoi puneți la copt încă 10 minute.
Scoatem tortul Lacrimile îngerilor din cuptor, îl acoperim cu un capac sau un castron mai mare. Și așteptăm o răcire completă. Îl puteți pune într-un loc răcoros.
Pe măsură ce se răcește, la suprafață vor apărea picături de chihlimbar. Asigurați-vă că condensul din capac nu se scurge pe tort. Când prăjitura s-a răcit complet și s-a acoperit cu „lacrimi”, scoateți capacul, tăiați-l și bucurați-vă de gust!
Dacă v-a plăcut rețeta de Tort Lacrimile îngerilor, ați putea încerca și Prăjitura cu bulion și cremă de griș, de post - Prăjitura copilăriei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News