Publicitate
Mulți oameni cred că crema mascarpone poate fi folosită doar pentru a face crema de tiramisu, dar nu este deloc așa: mascarpone este ingredientul fundamental pentru multe prăjituri fără coacere, ca de exemplu acest tort italian de mere.
Tortul de mere și mascarpone este foarte ușor de preparat. Secretul este să bați ouăle cu zahărul timp de 5 minute, pentru a obține un amestec spumos, ușor și cremos.
Alegeți merele pe care le preferați: noi le-am ales pe cele Golden pentru că sunt mai dulci și mai zemoase, dar și cu merele cu cheag rezultatul este asigurat.
Aranjați merele la suprafață așa cum preferați: în raze, cu felii dezordonate, în rozete. Tortul italian de mere și mascarpone este perfect pentru micul dejun, ca desert sau pentru o gustare.
- 250 g făină 00
- 250 g de brânză mascarpone
- 170 g zahăr
- 4 ouă
- pudră de scorțișoară
- 3 mere golden
- 16 g praf de copt
Într-un bol, se bat ouăle cu zahărul timp de aproximativ 5 minute, până când amestecul devine ușor și cremos.
Într-un alt bol se prepară crema de mascarpone: se înmoaie cu ajutorul unei spatule și se adaugă două/trei linguri din amestecul de ou și zahăr. Se amestecă foarte bine.
În acest moment adăugăm toată crema mascarpone înmuiată în cremă și, întotdeauna cu ajutorul unei spatule, amestecăm bine, pentru a o încorpora complet. În acest moment, se adaugă făina cernută și se amestecă.
Adăugați scorțișoara (câtă doriți) și drojdia. Se amestecă timp de câteva minute pentru a îndepărta eventualele cocoloașe.
Acum este momentul să ne ocupăm de mere. Ceți avea nevoie de 3 fructe, 2 pentru a le tăia în bucăți mici pentru a le încorpora în amestec și unul pentru a-l tăia felii pentru a decora tortul. Adăugați bucățelele de măr în aluat și amestecați.
Se toarnă amestecul într-o formă de copt cu balamale de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și se decorează suprafața cu feliile tăiate anterior. Se coace prăjitura în cuptor static la 180° timp de 40-45 de minute. Testați diferite părți ale prăjiturii cu o scobitoare înainte de a o scoate din cuptor.
Când e gata, presărăm prăjitura noastră cu zahăr pudră și servim!
Pentru ca acest tort italian de mere să iasă perfect este foarte important să faceți corect testul scobitorii în mai multe părți, deoarece prezența merelor va avea tendința de a o face umedă.
Verificați timpul de gătire: în funcție de diametrul tăvii pe care o alegeți și de cuptorul de care dispuneți, acesta poate varia cu 5/10 minute.
Dacă doriți, puteți adăuga un al patrulea măr pentru a decora suprafața tortului.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Tort Pădurea Neagră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News