Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort grecesc cu miere de albine, dulce și însiropat. Un paradis pe cerul gurii care se prepară foarte ușor!
WhatsApp
Prăjitura grecească cu miere este foarte însiropată, ușoară, dulce și are multă aromă de miere. Coaja și sucul de portocale îi dau exact echilibrul de care are nevoie pentru a fi un adevărat favorit. Nu rata această rețetă, deoarece vei regreta!
Tort grecesc cu miere de albine, dulce și însiropat. Un paradis pe cerul gurii care se prepară foarte ușor! / Foto: Captură video youtube

Este atât de ușor de făcut încât nici măcar nu ai nevoie de mixer! Faci aluatul și îl bagi în cuptor. Un simplu sirop de portocale face ca o prăjitură deja însiropată să fie și mai și. În plus, aceasta este o alternativă excelentă la prăjiturile cu glazură și este perfectă pentru a fi servită chiar și copiilor mici, fiind gătită cu ingrediente naturale, confrom Dimitra's Dishes!

 

Tort grecesc cu miere de albine - Ingrediente

Pentru sirop:

- 100 g de zahăr granulat
- 340 g de miere grecească
- 250 g de apă
- 80 g de suc de portocale

 

Pentru tort:

- 3 ouă la temperatura camerei
- 340 g de miere grecească
- 113g unt, topit
- 170 g de iaurt
- 1 linguriță de extract de vanilie pură
- un praf de extract pur de migdale
- 150 g de făină de toate tipurile
- 105g făină de migdale
- coaja de la o portocală
- 2 lingurițe de praf de copt

 


Cum păstrezi prăjitura însiropată?

 

Trucul unui brutar pentru a avea mereu o prăjitură însiropată este siropul simplu! Chiar dacă ai gătit o prăjitură perfectă, fie că ai lăsat-o în cuptor un minut prea mult, trebuie să folosești întotdeauna sirop. Când lucrezi cu deserturi cu sirop, întotdeauna începi prin a face siropul, astfel încât să aibă șansa de a se răci complet.

Ei bine, trebuie ori sirop rece pe o prăjitură caldă sau sirop cald pe o prăjitură rece. Temperaturile opuse permit prăjiturii să absoarbă cât mai mult sirop și să vă ofere cele mai bune rezultate. 

 

Tort grecesc cu miere de albine - Mod de preparare

 

Faceți siropul: Adăugați zahărul, sucul și apa într-o cratiță mică și aduceți-le la fierbere. Se amestecă și se îndepărtează vasul de pe foc imediat ce zahărul se dizolvă. Apoi, amestecați mierea și dați-o deoparte să se răcească.

Se prepară prăjitura: Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Bateți împreună făina, bicarbonatul de sodiu și coaja într-un castron de amestecare. Într-un alt castron mare bateți împreună ouăle, untul, mierea, vanilia și extractul de migdale până când se omogenizează.

Adăugați iaurtul la amestecul de ouă și bateți până când se încorporează. Apoi, adăugați amestecul de făină în câteva reprize până când se combină. Ungeți o tavă rotundă de 9 inci cu formă elastică și turnați aluatul de tort în tavă. Coaceți tortul pe raftul central al cuptorului timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul tortului iese curată sau cu câteva firimituri umede atașate. Imediat ce prăjitura iese din cuptor, înțepați-o de jur împrejur cu o scobitoare și turnați pe ea siropul răcit.

Se lasă prăjitura deoparte să se răcească timp de 2 ore. Transferați tortul pe un platou de servit și serviți.

 

Cum se servește Tortul grecesc cu miere de albine

 

Cea mai grea parte absolut cea mai grea în pregătirea acestei prăjituri cu miere este să aștepți două ore pentru ca siropul de miere să se absoarbă. Cine poate aștepta atât de mult când casa ta miroase a prăjitură delicioasă cu miere? Poți de asemenea, să faci un lot de frișcă de casă pentru a o pune deasupra.  Ai putea chiar să o completezi cu înghețata ta preferată. Fisticul ar completa perfect mierea. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel