Tortul Ferrero Rocher tort este un desert original, care se inspiră din faimoasele praline de ciocolata și alune, produse de companie încă de la începutul anilor 1980.
INGREDIENTE pentru blat:
8 ouă
300 g zahăr
150 g unt topit
250 g făină
70 g cacao
150 g alune de pădure tocate
praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
250 g mascarpone
250 g Nutella
100 g unt
100 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată neagră
50 g frișcă
50 g alune de pădure tocate
Ingrediente pentru sirop:
150 ml apă,
2 linguri de zahăr,
1 linguriță de rom.
Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă untul topit și răcit, apoi făina, alunele și cacao. Compoziția amestecată bine se toarnă în două tăvi cu diametrul de 20 cm. Blaturile se coc la 180C, timp de 25-35 minute. Sunt gata atunci când trec testul cu scobitoarea.
Ați putea prepara și. Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii
Pentu cremă, începem să amestecăm Nutella cu mascarpone. Apoi adăugăm untul, ciocolata topită și frișca, amestecând bine. La final se adaugă alunele tocate. Crema se dă la rece.
Încercați și rețeta: Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute
După ce blaturile s-au răcit, se taie fiecare în jumătate. Fiecare parte din blat se însiropează, apoi asamblam tortul. Nu uitați să păstrați puțină cremă pentru decorul final. La sfârșit, presărăm peste tort alunele de pădure prăjite în prealabil în cuptor. Tortul se decorează cu bomboane Ferrero Rocher (unele întregi, altele tăiate în jumătate), vafe și alune întregi. Se pune la frigider timp de 2 ore,iar apoi se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News