Tortul „Fata laptelui” este cu lapte condensat care are gust de înghețată cremoasă. Acest tort este imposibil ca să-i reziști! Trebuie doar să-l încerci o dată și îl vei mai face apo de nenumărate ori.
- lapte condensat - 300 grame
- ouă - 3 bucăți
- sare - 1 praf
- făină de grâu - 180 grame
- praf de copt - 10 grame
- unt - pentru ungere.
Pentru cremă:
- smântână - 500 grame
- lapte condensat - 80 grame
- zahăr vanilat - 10 grame.
Pentru decor:
- fructe de pădure proaspete - după gust.
Iaurt „de zăpadă” cu căpșune. Un desert proaspăt și cremos cu puține calorii. Notează rețeta!
Mai întâi începeți să pregătiți aluatul. Pentru a face acest lucru, bateți ouăle cu un praf de sare, cu un mixer timp de 3-4 minute, până devin pufoase. În timp ce bateți, adăugați treptat laptele condensat.
Apoi, amestecați făina cu praful de copt și se adăugți-o la amestecul de ouă, treprat, amestecând cu mixerul.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt sau un covor de silicon și ungeți cu puțin unt. Puneți jumătate din aluat (330-340 grame) în tavă și întindeți într-un strat subțire uniform. Coaceți la 180 de grade timp de 6-7 minute. Apoi, coaceți restul de aluat în același mod.
Tăiați marginile prăjiturii. Separați prăjiturile de hârtia de copt sau de covorașul de silicon și lăsați la răcit.
Pentru cremă, bateți smântâna cu zahărul vanilat. Adăugați laptele condensat în frișcă în jet subțire, bătând la viteza medie a mixerului.
Împărțiți prăjiturile răcite în patru părți fiecare. Puneți puțină crema pe fundul vasului pentru ca prajitura să se țină bine. Asamblați tortul, întindeți pe fiecare foaie de prăjitură 1-2 linguri de cremă. Ungeți generos partea de sus și părțile laterale ale prăjiturii cu cremă. Puneți tortul la frigider pentru aproximativ două ore.
Decorăm tortul după preferință. Bucură-te de acest desert demențial! Poftă bună!
Nu cheltui nici bani, nici timp! Înghețată cremoasă de casă din doar două ingrediente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News