Publicitate
Ingredinte:
Blat: 1/2 de cozonac
Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit
Crema:
500 ml lapte
1/2 cană zahăr
3 linguri amidon
150 gr unt
1 fiolă esență de rom
3 linguri cacao
Sirop:
1-2 pahare de apă
4-5 linguri zahăr pudra
3 fiole de esență de rom
Pentru ornat:
alune de pădure sau nuci măcinate
figurine din ciocolată.
Vezi și: Cartofi franțuzești la cuptor: rețeta perfectă pentru a "scăpa" de ouăle fierte rămase de la Paște
Ingredientele pentru sirop se amestecă bine până se topește zahărul.
Se feliază cozonacul. Feliile se pun într-o tavă de yena, una lângă altă, apoi se însiropează cu siropul cald.
Se face crema astfel: se fierbe laptele cu zahărul, din compoziția asta se pun într-un bol câteva linguri și se dizolvă amidonul. Se toarnă amidonul peste lapte și se fierbe până se îngroașă, apoi se adaugă cacao. Puteți folosi plicuri de pudding instant în loc.
Se ia de pe foc și se adaugă untul. După ce se mai răcește, se pune esență de rom.
Se pune jumătate din această cremă peste feliile de cozonac însiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac, se însiropează. Deasupra se pune restul de cremă.
Ouăle și iepurașii de ciocolată de fărâmițează și se topesc la bain marie și se toarnă peste stratul de cremă, apoi se presară pudra de alune de pădure (sau nuci, migdale, după preferințe) măcinate deasupra. Puteți lăsa, după preferințe, și câțiva fulgi de ciocolată mai mari sau chiar figurine întregi, mici.
Tortul se dă apoi la rece și este gata de mâncat.
Dacă ți-a plăcut ideea rețetei de Tort Eco, de Pașt, din cozonac uscat, s-ar putea să îți placă și aceasta: Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News