Tort din făină de cocos și căpșuni. Rețeta unui desert spectaculos, perfect pentru micul dejun. Ingrediente pentru 8 porții
150 grame făină de cocos
100 grame ulei din semințe de porumb
50 grame trestie de zahar
180 grame iaurt alb
80 grame de lapte de cocos
3 ouă
praf de copt
coajă de lămâie
300 grame de căpșuni
100 grame migdale feliate
Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați coaja de lămâie rasă, iaurtul, laptele, uleiul și zahărul și amestecați totul. Adăugați apoi făina cernută împreună cu praful de copt și amestecați din nou.
S-au putea să vă placă și: Biscuiți cu banane fără unt și fără lapte. Rețetă ușoară și delicioasă, cu doar 55 de calorii
Spălați și uscați căpșunile. Tăiați-le în bucăți mici și încorporați-le în aluat. Compoziția se toarnă într-o matriță circulară unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Încercați și: Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. Rețeta unui desert cu 100 de calorii și gata în 5 minute
Suprafața tortului se decorează cu câteva căpșuni tăiate în jumătate și migdalele tăiate felii. Coaceți tortul cu nucă de cocos și căpșuni la 170 C timp de aproximativ 50 de minute. În scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească înainte de servire. Pentru a spori aromele puteți folosi esență de vanilie în loc de lămâie sau, dacă iaurt de căpșuni sau nucă de cocos rasă. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News