Ingrediente:
biscuiți măcinați - 500 g
unt - 50 g
banane - 500 g
Pentru cremă:
praf de budincă cu gust de vanilie - 80 g
lapte - 500 ml
zahăr - 100 g
frișcă - 300 ml
banane - 2 buc
Pentru glazură:
unt - 30 g
lapte - 70 ml
cacao - 70 g
zahăr - 30 g
Într-un bol pisăm bananele până devin o pastă fină. O putem face cu un blender vertical. Adăugăm peste ele untul topit și amestecăm până se încorporează.
Într-un alt bol amestecăm biscuiții măcinați și cacaoa. Apoi, turnăm amestecul peste amestecul de banane cu untul topit. Le încorporăm amestecând foarte bine până devine un aluat pe care îl vom împărți în trei părți egale.
Luăm cele trei părți de aluat și le așezăm uniform în tăvi separate, tapetate cu hârtie de copt, cu margini detașabile cu diametrul de 20 centimetri. Le băgăm la frigider timp de o oră. După ce le scoatem din frigider, scoatem marginile detașabile și începem să montăm tortul.
Trebuie să facem crema amestecând frișca lichidă până devine tare. Apoi, punem într-o cratiță laptele pe foc și adăugăm zahărul și praful de budincă. Amestecăm cu un tel până se formează budinca.
Luăm de pe foc și punem budinca peste frișcă amestecând din nou. Când este gata, punem cremă pe prima foaie de tort și banane tăiate feliuțe. Repetăm procesul până când toate feliile de tort sunt gata.
La final trebuie să pregătim glazura. Punem o cratiță pe foc și amestecăm zahărul, cacaoa, laptele și untul. Când este gata, decorăm tortul cum dorim cu această delicioasă glazură.
Punem tortul la frigider preț de trei ore și gata! Poftă bună!
Citește și Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion
Sursa: Facebook @Cookrate - Romania
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News