Tort de post cu ananas se face din doar 5 ingrediente care se găsesc în orice gospodărie.
Frumusețea acestui preparat delicios și răcoritor este că poate fi făcut în post, însă nu numai. Diferența este făcută de toppingul utilizat.
Vezi și: Clătite de post cu suc de portocale - rețeta simplă pentru cel mai iubit desert
1 conservă ananas felii
1 conservă ananas bucăți
280-300 grame făină
200 grame zahăr brun
1 lingură margarină
1/2 pliculeț praf de copt
Pasul 1: Se tapetează o tavă de tort cu 1 lingură de ulei și 2-3 linguri de zahăr brun. Deasupra stratului de zahăr, se așază feliile/rondelele de ananas.
Pasul 2: Se amestecă făina cu zahărul rămas și praful de copt, după care se mixează conserva de ananas bucăți (cu tot cu suc) cu ingredientele uscate.
Pasul 3: Se toarnă compoziția în tavă, peste feliile de ananas și se dă la cuptor. Acest tort de post cu ananas se coace timp de 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul se rumenește și trece testul scobitorii.
Pasul 4: După ce s-a copt și s-a răcit ușor, se scoate pe farfurie întors, cu rondelele de ananas în sus. Se ornează cu cireșe.
Această rețetă de post poate fi adaptată. Se poate mânca simplu, sau se poate pune un topping de frișcă.
Poftă buna!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de post, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de Prăjitură cu morcov și mere, de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News