Ingrediente
3 ouă
140 g zahăr
170 g de făină
20 g amidon de cartofi
praf de copt
30 g de nuci de pin
50 g de unt
30 g de migdale decojite
coaja unei lămâi
Pentru a pregăti acest desert tentant și gustos, începeți prin încălzirea cuptorului la 180° C și tapetați cu făină o tavă de 24 cm diametru. Într-un castron mare, amestecați zahărul și ouăle cu un tel electric timp de câteva minute până când amestecul este neted și pufos.
Ați putea încerca și: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr
Acum adăugați făina cernută, amidonul și praful de copt. La final adăugați untul tăiat cubulețe. Mixați repede cu telul. Apoi adăugați coaja de lămâie. Continuați să mixați, apoi adăugați migdale și nuci tocate.
Continuați să frământați cu telul electric și opriți-vă când toate ingredientele sunt bine amestecate. Transferați aluatul în tava pe are a dați în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Tortul se coace timp de aproximativ 30 de minute. Înainte de a-l scoate din cuptor verificați cu o scobitoare dacă este gata.
Dacă iese gata, opriți cuptorul și scoate torul dn tavă doar este rece. Puneți-l pe un platou de servit și presărați zahărul pudră deasupra, apoi nuci de pin și migdale. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News