Acest tort de morcovi este ușor de făcut, rapid și incredibil de delicios. Și cel mai bun lucru la el este că îl puteți face în avans; are un gust și mai bun a doua zi.
Rețeta de tort de morcovi nu este prea dulce, astfel încât există un echilibru perfect între tort și toppingul foarte dulce. Super ușor de făcut; amestecați câteva ingrediente și coaceți. Nu există nici un proces complicat de decorare; se unge prăjitura cu glazură și se așează câțiva morcovi din marțipan pe pătratele tăiate (opțional).
Moale fără să fie greu de tăiat. Perfectă pentru a o savura mai multe zile.
- 300 g morcovi curățați de coajă (Note 2,3)
- 250 g făină de toate tipurile
- 250 g zahăr granulat
- 1 ½ linguriță de scorțișoară (Nota 4)
- ¼ linguriță de ghimbir măcinat
- ¼ linguriță de anason stelat
- ¼ linguriță de cardamom
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare de mare fină sau Kosher
- 150 ml ulei de canola
- 4 ouă mari
- 55 g de nuci
- 55 g stafide
Glazură de cremă de brânză (Nota 5):
- 200 g de brânză cremă la temperatura camerei.
- 100 g unt nesărat moale
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 200 g zahăr pudră
Decorațiuni: 16 morcovi de marțipan, opțional.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament.
Decojiți și radeți morcovii pe partea fină a răzătoarei de cutie (găuri mai mici). Tocați nucile. Puneți-le pe amândouă deoparte.
Amestecați ingredientele uscate (făină, zahăr, condimente, bicarbonat de sodiu și sare) într-un castron mare, folosind o lingură. Adăugați uleiul și amestecați scurt.
Adăugați ouăle unul după altul. Adăugați morcovii rași, nucile tocate și stafidele și încorporați-le cu o lingură.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Se lasă să se răcească în tava de copt timp de aproximativ 15 minute. Se transferă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet înainte de glazură.
Glazură de cremă de brânză: Bateți împreună crema de brânză de cărămidă, untul moale și extractul de vanilie până când se omogenizează. Bateți în zahăr pudră.
Înghețați tortul: Întindeți amestecul peste tort cu o paletă sau cu o lingură.
Se taie în 16 pătrate și se decorează fiecare pătrat cu un morcov de marțipan. Se dă la frigider până când este gata de servire.
Folosiți un cântar de bucătărie digital pentru a măsura ingredientele atunci când coaceți; garantează pentru cele mai bune rezultate.
Radeți, proaspeți. Nu folosiți morcovi pre-răjiți de la magazinul alimentar; sunt întotdeauna atât de uscați, ceea ce va afecta textura prăjiturii.
Veți avea nevoie de 300 g morcovi (decojiți), aproximativ 5-6 morcovi medii, dar vă recomand să cântăriți această cantitate pe un cântar de bucătărie. Aceștia ar trebui să fie aproximativ 3 căni atunci când sunt rași, dar eu nu prea am încredere în măsurarea cupei; prefer să știu exact ce fac.
Puteți folosi doar scorțișoară, dacă doriți; puteți folosi toate condimentele sau o altă combinație de condimente calde, de exemplu, condimente pentru plăcintă de dovleac.
Dacă faceți glazura cu cremă de brânză din tub, folosiți 100 g de cremă de brânză, 100 g de unt nesărat, 1 linguriță de extract de vanilie și 300 g de zahăr pudră, mai mult dacă este necesar.
---------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News