În primul rând, trebuie specificat că acest tort delicios nu este unul dietetic, deci trebuie consumat cu ponderație.
227 de grame de unt nesărat
6 ouă
200 grame de zahăr
188 de grame de ciocolată neagră mărunţită
extract de vanilie
95 de grame de cacao pudră
1 linguriţă cu sare
Mod de preparare al blatului:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi foloseşte trei tăvi pentru tort (cu diametrul de 20 de centimetri) pe care să le ungi cu puţin ulei. Untul se topeşte împreună cu ciocolata la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute, pe o viteză mare până când devin de un galben deschis şi îşi dublează volumul. Se adaugă apoi extractul de vanilie, cacaua, sare şi se amestecă din nou.
Se împarte acest amestec în trei şi se toarnă în tăvile pregătite. Se lasă la cuptor 20-25 de minute.
250 de grame de unt de arahide natural
227 de grame de unt nesărat
1/4 linguriţă cu sare
2 linguriţe cu extract de vanilie
500 de grame de zahăr pudră
4-5 linguri cu smântână lichidă pentru frişcă
Mod de preparare a cremei din unt de arahide:
Untul de arahide se mixează bine cu untul, după care se adaugă sarea şi extractul de vanilie. Adaugă apoi progresiv zahărul pudră şi la final smântâna lichidă. Dacă ţi se pare prea subţire crema, mai poţi să adaugi zahăr pudră. Se bat toate ingredientele până când obţii un amestec cremos.
Se topesc la microunde sau pe abur 200 de grame de ciocolată neagră mărunţită cu 113 grame de unt.
Se întinde crema între blaturile de ciocolată, iar la final se toarnă glazura de ciocolată şi se ornează cu bomboane de ciocolată umplute cu unt de arahide.
Iată cum se poate face un tort de ciocolată fără făina delicios. Rețetă preluată de aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News