Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort de ciocolată cu pere, o combinație câștigătoare. E atât de simplu de preparat că-l poate face oricine
WhatsApp
Tortul de ciocolată cu pere este o prăjitură care va încânta chiar și cele mai pretențioase palate datorită combinației dintre amărăciunea dată de cacao și ciocolată neagră și dulceața perelor. 
Tort de ciocolată cu pere, o combinație câștigătoare. E atât de simplu de preparat că-l poate face oricine

Datorită timpului scurt de preparare, acest tort de ciocolată cu pere este potrivit pentru o gustare cu prietenii, atunci când aveți puțin timp să pregătiți un desert sau pentru un mic dejun în familie.

Ca să nu mai vorbim despre mirosul din bucătărie din timpul coacerii? Hmmmm, o nebunie!

Fiind un tort de ciocolată, copiii sau nepoții vor fi înnebuniți după acest desert.

Vezi și: Tort cu cremă de lamâie - Rețeta super simplă a unui desert special. N-o să vrei să spui nimănui cum l-ai făcut

Ingrediente (pentru o formă de tort de 20-22 cm)

 

- 160 g făină

- 20 g de cacao amară

- 200 g ciocolată neagră

- 4 ouă

- 120 g zahăr

- 140 g ulei de floarea soarelui

- 2 pere

- 16 g praf de copt

- 1 vârf de cuțit de sare

Tort de ciocolată cu pere. Mod de preparare

 

Se topește ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, apoi se lasă să se răcească în timp ce pregătim restul ingredientelor.

Folosind un mixer electric, amestecați ouăle cu zahărul pudră până când devin ușoare și pufoase (aproximativ 3 minute).

Apoi adăugați uleiul de floarea soarelui și continuați să amestecați.

Adăugați un vârf de cuțit de sare și turnați ciocolata topită. Amestecați bine.

Se cern ingredientele sub formă de pudră, astfel încât să nu se formeze cocoloașe: se adaugă cacao amară, făina și în final praful de copt. Se amestecă bine pentru a se omogeniza. Consistența blatului va fi destul de densă.

Se toarnă jumătate din amestec într-o formă de tort de 20-22 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Cum pregătim perele

Se decojesc și se taie perele în bucăți mici și se pun aproximativ jumătate din ele în aluat.

Acoperim cu aluatul rămas și decorăm suprafața tortului cu perele rămase.

Acest tort de ciocolată cu pere se coace timp de 50-55 de minute la 180° într-un cuptor ventilat (într-un cuptor static la 180° timp de 55-60 de minute) [10].

Se lasă să se răcească, se scoate tortul din formă și se decorează cu un praf de zahăr pudră.

Tortul nostru delicios de pere și ciocolată este gata!

Sfaturi

Dacă preferați, puteți încorpora perele direct în aluat sau puteți alege un alt decor.

Dacă ți-a plăcut această rețetă cu siguranță îți va plăcea și rețeta originală de Tiramisu, din doar 5 ingrediente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel