Tortul de ciocolată albă cu cardamom și portocale are miezul perfect, atât de moale și cremos, iar ganache-ul de ciocolată albă se potrivește de minune cu ea. Totul se asamblează destul de ușor, deși este nevoie de un pic de răcire, așa că este un tort bun de făcut cu o zi înainte de a plănui să-l serviți.
Cardamomul sau „Sămânța dragostei” este o mirodenie obținută din semințele unor plante originare din subcontinentul indian și din Indonezia. Are o aroma distinctiva, care completeaza atat mancaruri dulci cat si savuroase.
Cardamonul oferă tortului o aromă puternică, dulceagă și înțepătoare, cu un usor iz de lămâie și mentă.
- 240 g ciocolată albă
- 250 g unt
- 270 g zahăr pudră
- 1 portocală, stoarsă și curățată de coajă, plus coajă în plus pentru decorare
- 4 ouă crescute în aer liber
- 300 g de făină pentru prăjituri
- 1 linguriță de cardamom măcinat
- 2 lingurițe de praf de copt
- 190 g de iaurt simplu de tip grecesc
Pentru ganache:
- 123 g de smântână
- 250 g de ciocolată albă, mărunțită
- 50 g de fistic, decojit și tocat grosier
Preîncălziți cuptorul la 160°C. Se ung și se tapetează 3 forme de tort de 15 cm. Se topește ciocolata albă într-un bol de sticlă peste apă clocotită și se răcește până se încălzește.
Se bate untul și zahărul până când devin ușoare și cremoase, apoi se adaugă coaja de portocală.
Se bat ouăle, unul câte unul, adăugând 1 lingură de făină după fiecare ou pentru a preveni coagularea amestecului. Se transferă amestecul într-un bol mare de amestecare. Se cerne restul de făină cu cardamomul și praful de copt și se încorporează în aluat.
Amestecați iaurtul și sucul de portocale și încorporați-le în aluat. În cele din urmă, adăugați ciocolata călduță până când se combină bine. Împărțiți amestecul între forme și coaceți timp de 1 oră.
Se lasă să se răcească în forme timp de 10 minute înainte de a le scoate pe un grătar pentru a se răci complet.
Pentru a pune gheață pe tort, împărțiți ganache-ul între cele 3 straturi, păstrând puțin mai mult deoparte pentru stratul superior. Se întinde ganache-ul pentru a acoperi partea de sus a fiecărui tort. Se lipesc cele trei straturi, păstrând tortul cu cea mai multă ganache pentru stratul superior. Se ornează cu nuci de fistic și coajă de portocală.
Pentru a prepara ganache-ul, se încălzește smântâna până la puțin sub punctul de fierbere, se adaugă ciocolata și se lasă să stea timp de 1 minut. Se amestecă pentru a se asigura că ciocolata este topită. Se lasă să se răcească și să se îngroașe înainte de utilizare.
----------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News